Umut Kervanı 2023 yılında 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı

Umut Kervanı 2023 yılında 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı

Umut Kervanı, 23 ülkede gerçekleştirdiği projeler kapsamında; yurt içinde 67 milyon 510 bin, yurt dışında 37 milyon 672 bin olmak üzere ihtiyaç sahiplerine toplamda 105 milyon liradan fazla yardım ulaştırdı.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, 2023 yılı boyunca yaptığı çalışmalarının raporunu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

Fatih'te düzenlenen toplantıya, Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, başkan yardımcılarından Erdal Elibüyük ve Cafer Ökmen katıldı.

Yaptıkları yardım çalışmalarıyla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmasının ardından faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, kuruldukları günden bu yana din, dil, ırk ve mezhep ayırımı yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ettiklerini söyledi.

Rapor sunumu öncesinde 7 Ekim'den bu yana işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı direnen halkın yanında yer alarak her zaman direnişe destek verdiklerini kaydeden Kurtaran, 6 Şubat'ta 11 ili etkileyen çifte depremlerin ardından bölgede uzun süre faaliyet yürüttüklerini hatırlattı.

Deprem bölgesinde yapılan yardım çalışmaları

Umut Kervanı olarak, depremin hemen ardından ekipleri ile birlikte seferber olup çalışmaya başladıklarını belirten Kurtaran, "Depremden etkilenen illerimizde onlarca noktada aşevleri kurduk. Depremzede halkımızın yanında olarak yaralarının sarılacağı ve ihtiyaçlarının giderileceği gün kadar aşevlerimiz ile hizmet verdik ve 3 milyonu aşkın kardeşimize sıcak yemek ikramında bulunduk. Aşevlerimizin yanı sıra, yakacak, soba, giyim, battaniye, hijyen malzemesi, çocuk bezi, bebek maması gibi temel ihtiyaçların mevcut olduğu lojistik merkezleri oluşturup sosyal marketlerimizde depremzede kardeşlerimize yardımları ulaştırarak kardeşlerimize hizmet etmenin sevincini yaşadık. Ayrıca depremzede çocuklarımız için de 'Manevi Rehberlik Destek Merkezleri' oluşturarak depremin olumsuz etkilerini üzerlerinden atmalarını ve normal hayatlarına devam edebilmelerine yardımcı olmaya gayret ettik. Ayrıca sağlık kabinleri oluşturarak gönüllü doktorlarımız depremzede kardeşlerimize hafif sağlık hizmetleri verdiler." dedi.

"Arama-Kurtarma ekiplerimiz 2024 yılında sahada aktif faaliyet yürütecek"

Deprem bölgesinde sürdürdükleri yardım faaliyetlerinin Ramazan ayı boyunca da devam ettiğini vurgulayan Kurtaran, "Ramazan ayı boyunca da depremzede kardeşlerimize yaptığımız yardımları devam ettirdik ve Ramazan boyunca sahur ve iftar başta olmak üzere birçok konuda kardeşlerimizle birlikte olduk. Bunun yanında Afrika, Asya, Filistin, Yemen ve birçok mazlum ülkede bu bereketli ayda kardeşlerimize umut elimizi uzatarak faaliyetlerimizi icra ettik. Yaşadığımız bu büyük felaketin ardından, deprem başta olmak üzere doğal afetlerde halkımızın yanında olmak amacıyla AFAD ile akredite olacak şekilde Arama-Kurtarma ekiplerinin kurulması için adımlar attık ve 2024’ten itibaren de ekiplerimizi de sahada aktif olarak faaliyet yürütecekler." diye konuştu.

Kurban çalışmalarında öncelik deprem bölgesi oldu: 750 bin kişiye 450 ton kurban eti ulaştırıldı

11 yıldır Kurban Bayram'ında hayırseverlerin kurban vekaletlerini alarak yurtiçi ve yurtdışında kurban organizasyonları gerçekleştirdiklerini belirten Kurtaran, "Bu yıl önceliğimizi, yıkımın büyük olduğu Adıyaman, Hatay, Malatya ve Kahramanmaraş illerine verdik. Deprem bölgesinde kestiğimiz kurban etlerini konteyner ve çadır kentlerde yaşayan halkımıza dağıttık. Ayrıca yurdumuzun dört bir yanında tespitli olan ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırdık. Ortak faaliyet yürüttüğümüz kurumlarla beraber 4 kıta 23 ülkede kurban faaliyetleri icra ettik. Toplam 21 bin 494 hisse keserek 143 bin 293 ailenin faydalandığı, yaklaşık 750 bin kişiye 450 ton kurban eti ulaştırdık. Ayrıca her hayırseverimizin kurban heyecanını hissetmesi ve bu duyguyu yaşayabilmesi adına kurban kesim videolarını da kendilerine ilettik." şeklinde konuştu.

2023 yılında 105 milyon 183 bin lira yarım yapıldı

Kurtaran, "Umut Kervanı olarak; yurtiçinde yapmış olduğumuz gıda, giyim, nakdi yardım, kırtasiye yardımı, ev eşyası yardımı, et yardımı gibi kalemlerde toplamda 120 bin 623 haneye 67 milyon 510 bin 181 lira değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk. Yurtdışında ise başta Filistin olmak üzere, Yemen, Suriye, Afganistan, Asya ve Afrika ülkelerinde; cami, medrese, katarakt, su kuyusu, kurban, gıda, giyim, ekmek, Kur'an-ı Kerim, Nakdi Yardım, Sıcak Yemek, Süt Keçisi, Kömür, Battaniye olmak üzere toplamda 37 milyon 672 bin 893 lira tutarında yardım faaliyetinde bulunduk. Genel toplamda ise 2023 yılında yurtiçi ve yurtdışında 263 bin 916 aileye, 1 milyondan fazla kişinin faydalandığı 105 milyon 183 bin 0,75 lira değerinde insani yardımda bulunup kalıcı eserlerimizi de yine kardeşlerimizin hizmetine sunduk." dedi.

Hayırseverlere teşekkür edildi

Umut Kervanı olarak geçen yıllarda ihtiyaç sahibi, depremzede ve yetim ailelerimize nasıl umut olduysak, İnşallah 2024 yılında da iyilik kervanı olarak umutları yeşertmeye devam edeceğiz" diyen Kurtaran, son olarak şu ifadeleri kullandı:

Bu konuda yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür eder, Rabbimizden kendilerine kat kat ecir vermesini dileriz. Rabbimiz, yaptıkları tüm yardımları katında kabul etsin mallarını bereketlendirsin ve bedenlerine sıhhat afiyet versin. Bununla beraber yardım çağrılarımıza cevap vererek yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırma konusunda bizleri yalnız bırakmayan, ihlâsla samimiyetle fedakârlık yapan kardeş ve bacılarımıza teşekkür eder, Rabbimizden kendilerinden razı olmasını dileriz." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.