Bağlar Belediyesi, yeni yerleşim alanlarını hizmetle buluşturuyor

Bağlar Belediyesi, yeni yerleşim alanlarını hizmetle buluşturuyor

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ve son zamanlarda konut fiyatlarının artış göstermesi gibi etkenler kırsal bölgelere olan ilgiyi artırdı.

Birçok vatandaş kırsal mahalle ve mezralarda kendilerine ait olan arsalarda ev inşa ediyor.

Yerleşim yerlerinde ortaya çıkan ulaşım sorunu Bağlar Belediyesince yeni yollar yapılarak çözülüyor.

Bir yandan 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi " olarak değerlendirilen iki büyük depremin olumsuz etkileri, diğer yandan son zamanlarda artan konut fiyatları.

Bağlar'da bu nedenlerle kırsal yerleşim yerlerine olan ilgi artarken, Karacadağ bölgesindeki mahalle ve mezralarda arsası olan vatandaşlar yeni yapılar inşa ediyor.

Yeni yapılaşmadan dolayı oluşan ulaşım ihtiyacı da Bağlar Belediyesinin gerçekleştirdiği hizmet seferberliğiyle karşılanıyor.

Develi Mahallesi'nde toplam 2,5 kilometreyi bulan 11 ayrı noktada yol açma çalışması başlatıldı. Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların talebi üzerine bu bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor.

Belediyenin bölgede gerçekleştirdiği hizmet çalışmalarını değerlendiren Develi Mahallesi Muhtarı Münir Dağdelen, Bağlar Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.