Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliği başladı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliği Batman'da geniş bir katılımla başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenliyor.

Günler öncesinden hazırlıkları yapılan etkinlik için şehrin farklı noktalarına davet pankartları asıldı, anons araçları şehri gezdi.

Birçok noktadan ücretsiz araçların kaldırıldığı etkinlik için Vakıf tarafından yüzlerce kişi görevlendirildi. Görevlilerin yönlendirmesiyle, kadın ve erkekler için ayrılan bölümlere yönelen vatandaşlar ellerinde tevhid bayraklarıyla alanı doldurdu.

Etkinlik için ev hanımlarının hazırladığı yemekler, açılan kermeste sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirler muhtaçlar yararına kullanılacak.


Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankart asıldı.

Programda çok sayıda polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin de yaklaşık bin kişilik bir ekip görevlendirdiği aktarıldı. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulunuyor.

Etkinlik alanındaki bir binaya Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ile Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi'nin posterlerinin asıldığı görüldü. Ayrıca alanda Şehit Aytaç Baran ile Şehit Sacit Pişgin'nin de posterleri asıldı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı, sosyal medya platformu X üzerinden #MevlidiNebi etiketiyle hashtag çalışması başlattı.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlik Molla Hıfzullah Kavak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek ile Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü birer konuşma yapacak.

İlahi ve ezgilerin seslendirileceği programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkan Yardımcısı Kenan Çaplık, vakfın bu yılkı mesajını paylaşacak.

Program, İTTİHADUL ULEMA üyesi Mehmed Ali Altun Hoca'nın okuyacağı dua ile son bulacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.