Beraat Kandilinde eller "beraat" için duaya yükseldi

Beraat Kandilinde eller "beraat" için duaya yükseldi

Mardin'in Midyat ilçesinde idrak edilen Beraat Kandilinde Müslümanlar beraatları için duada bulundu.

Müslümanlar bu gece, rahmet mevsimi, üç ayların bereketli zamanlarından Ramazan ayının müjdecisi olarak kabul edilen kurtuluş gecesi olan Beraat Kandilini ihya etti.

Üç ayların başlamasıyla Regaip ve Miraç Kandilini ibadetle geçiren Müslümanlar, bu gecede Ramazan ayının habercisi olan Beraat Kandilini idrak etti.

Midyat’ın merkez ve kırsal mahalle camilerinde Beraat Kandili İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programlar zikir, ibadet, salâvat ve dualarla ihya edildi.

Midyat ilçesinde, Beraat Kandilini ibadetle geçirmek isteyen Müslümanlar, akşam namazının ardından camilere akın etti.

Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim’in katılımıyla Acırlı Mahallesi (Belde) Ulucami’ de gerçekleştirilen Beraat Kandili programına yediden yetmişe belde halkı camiye akın etti.

Coronavirus tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ederek çocukları ile birlikte camiye gelen Acırlı halkı, İslam ümmetinin kurtuluşu için dua ederek, yatsı namazında saf tuttu.

Namazın ardından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, söylenen ilahiler ve dualarla gece ihya edildi.Namazın ardından bir vaaz veren Midyat İlçe Müftüsü Mehmet Tahir Pekim bu gecenin önemine dikkat çekti.

Beraat Kandilinin günahlarımızdan kurtulmak için bir fırsat olduğunu belirten Müftü Pekim, bu mübarek zaman dilimine kavuşulduğu için Yüce Mevla'ya şükretmenin unutulmaması gerektiğini ifade etti.

Duygularını İLKHA ile paylaşan vatandaşlar ise İslam âleminin kurtuluşu için dua ettiler. Program yapılan dua ile sona ererken, cami çıkışında cemaate çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.