BEST-DER 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı

BEST-DER 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı

Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), 2015 yılı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı. Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, 2015 yılında 407 aileye 43 bin 700 TL yardımda bulunduğu belirtildi.

Yapılan faaliyetlerin, yardım faaliyetleri, eğitim faaliyetleri,  sosyal ve kültürel faaliyetler olarak kategorize edilen açıklamada,  2016 yılında faaliyetlere arttırılarak devem edileceği ifade edildi.

2015 yılında derneğin üye ve gönüllüleriyle birlikte halka ulaşmak adına, gençlerin ıslahı ve toplumun bilgilendirilmesi için ekip olarak hummalı bir çalışma yürütüldüğü dile getirilen açıklamada, “Dernek olarak tespit ettiğimiz mağdur 407 aileye 43 bin 700 TL değerinde yardımda bulunduk. Bu ailelerden 20 tanesine her ay düzenli olarak yardımda bulunduk.  210 aileye 100’er TL değerinde yardımda bulunacağımız gıdamız dağıtılmak üzere ambarımızda bulunmaktadır.” denildi.

“Eğitimi önemsiyoruz”

Gıda yardımlarının yanında eğitim ve sağlık yardımlarına da değinilen açıklamada, “Yaz döneminde haftanın dört günü derneğimize gelen öğrencilere fıkıh, siyer ve ilmihal dersleri verilmeye gayret edildi. Hafta sonları bu öğrencilerimize yönelik sosyal aktivite çalışmaları yapıldı. Derneğimize müracaat eden üniversite öğrencilerine barınma, gıda ve benzeri konularda destek verilmeye çalışıldı. Dernek olarak Pazar günleri gençlik seminerleri düzenledik. Orta ve lise öğrencilerin evlerine ziyaretler yapılarak eğitim ve öğretimin önemi konusunda bilgilendirmeler yaptık. Derneğimizin içerde veya dışarıda düzenlemiş olduğu programlar için mevlit ve ilahi ekipleri oluşturduk. Gençlere yönelik piknik, gezi, yüzme ve sportif aktivitelerin düzenlenmesi yapmakla birlikte halkımızın bilinçlendirilmesi için program ve etkinlikler düzenledik.” ifadelerine yer verildi.

Tedavi edilmesi gereken hastalara maddi yardımların yapıldığı belirtilen açıklamada, “Sağlık açısında ise hasta ziyaretlerini yapmakla birlikte sağlık tedavisi için sıkıntı yaşayanlara nakit yardımı için hayırsever halkımızın desteğiyle yardımlarda bulunduk.  Hastalar için tedavi olacak kişilere gücümüz nispetinde resmi prosedürler konusunda destek olduk. Derneğimizde var olan kan grubu listesi ile acil kan lazım olanlara yardımcı olmak için aracı olunmaya çalıştık.” denildi.

Kültürel faaliyetler kapsamında özellikle İl ve ilçelerde yaptıkları geniş katılımlı Kutlu Doğum Etkinlikleriyle halkın takdirini kazandıkları ifade edilen açıklamada, halkın maneviyatını artırmak adına birçok program ve seminer düzenlendiği dile getirildi.

“Kültürel faaliyetlerimiz toplumun taktirini kazanıyor”

Kültürel faaliyetlere de yer verilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Kutlu Doğum etkinlikleri öncesi ev ev 8 bin 500 adet ilahi CD’si dağıtıldı. Binlerin katılımıyla İl ve ilçelerde Kutlu Doğum Etkinliklerini düzenledik. Önemli gün ve gecelerde halkımıza yönelik etkinlikler yaptık. Derneğimizde haftanın iki günü halka yönelik seminerler düzenledik. Genelde İslam Coğrafyasında özelde de bölgemizde işlenen zulümleri yaptığımız basın açıklamalarıyla telin ettik. Taziye ve cenazelere heyetler halinde gidilerek halkımızın acısını paylaştık. Davet edildiğimiz İslami usullere uygun yapılan düğünlere ve farklı etkinliklere dernek olarak katılarak halkımızın sevinç günlerinde de yanlarında yer aldık. Halkımızın manevi gelişimine katkı sağlamak, aile yapılarını daha da güçlendirmek, zorda ve sıkıntıda olanların dertlerini paylaşarak sıkıntılarını hafifletmek için özellikle eğitim, köy ve ziyaret komisyonlarımız aracılığı ile ziyaretler yapılarak halkımız ile iç içe olmaya çalıştık.”

Açıklamada son olarak, derneklerinin misyonu zedelenmeyecek şekilde halkın yanında olduklarını, haksızlıkların ortadan kaldırılması adına diğer dernek, sendika, platformlar ve STK’lar ile dayanışma içerisinde olmaya çalıştıklarına dikkat çekildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.