BEST-DER’den ‘İslam Kardeşliği’ etkinliği

BEST-DER’den ‘İslam Kardeşliği’ etkinliği

Bitlis’te faaliyet yürütün BEST-DER, Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş’ın katılımıyla ‘İslam Kardeşliği’ konulu program düzenledi.

Bitlis Eğitim Kültür Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER), “İslam Kardeşliği” konulu bir program düzenledi. Programa konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Dernek binasında düzenlenen ve çok sayıda Bitlislinin katıldığı program Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, İslam kardeşliği üzerine önemli mesajlar verdi. Göktaş, İslam kardeşliğinin herkes tarafından farklı anlaşıldığını ve bu anlamda ayetlerin kendilerine göre yorumlandığına dikkat çekerek, İslam’ın Nuh’un gemisine binenleri kardeş yaptığına vurgu yaptı.

İslam tarihinde Ensar ve Muhacir kardeşliğinin çok önemli bir örnek teşkil ettiğini ifade eden Göktaş, Suriyeli muhacirlerin bu kardeşlik için bir fırsat olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Allah bizi ensar yapmak için Suriyeli kardeşlerimizi gönderdi. Bu kardeşlerimiz sayesinde, evlerimizde kullanmadığımız birçok kanepe, battaniye, katalitik soba, düdüklü tencere, hiç kullanmadığımız evlerimizin odalarını ortaya çıkardı.”

İnsanların birbirine olan kardeşliğini engelleyen birçok sebeplerin olduğunu,  dünya sevgisinin bunun başında geldiğini belirterek  Göktaş,  mahkemelerde bulunan dosyalarının büyük bir bölümünün kardeşler arasındaki miras davaları olduğunu hatırlattı.

Göktaş, “İnsanların dünya sevgisi, mal mülk sevgisi, birbirine olan kardeşliğini engelliyor. Dünya sevgisi içeriye gittikçe, kardeş sevgisi çıkıyor. Hele hele bu dünya sevgisi alimlerin, profesörlerin kalbinde olsa,  Allah’ın dinini dünya menfaatlerine satarlar. Birçok ayeti kerimelerde dünya sevgisinin insanları hangi uçuruma götürdüğünü ve ne durumlara düşürdüğünü belirtiyor.” diye konuştu.

Taassupçuluğa ve ırkçı taassupçuluğa da dikkat çeken Göktaş, İslam ve sahabe tarihinden örnekler aktararak, birinci ve ikinci dünya savaşlarının ulus ve ırk savaşları olduğunu kaydetti.

Göktaş: “Taassupçuluk(Dar görüşlü)olma, insanların birbiriyle kardeş olmasını engelliyor. Avrupa’da yüzyıl savaşları yapıldı. Birbirinden 55 milyon insan öldürdüler. Birinci ve ikinci dünya harpleri ulus ve ırk savaşları nedeniyle başlamış. Evet, bugün Müslümanların boynu büküktür. Düne kadar Avrupa böyleydi. İnşallah bizler onlar gibi olmayacağız. Onlar gibi birbirimizden 55 milyon insan öldürmeyeceğiz.” ifadesini kullandı.

Açıklamanın sonunda Göktaş, Suriye’den, Cizre’den, Sur’dan çıkan, evlerini ve yurtlarını terk eden mazlumlara yardım olunması gerektiğinin altını çizerek, bu kardeşliği yaparken kendi cemaatinden, tarikatından ve grubundan olduğuna bakılmaksızın tüm mazlumlara yardım yapılması gerektiğini ifade etti.

Program, yapılan duanın ardından sona erdi. (Şükrü Tontaş- İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.