Bingöl'de ‘Tekstilkent Projesi’ hayata geçiyor

Bingöl'de ‘Tekstilkent Projesi’ hayata geçiyor

Bingöl’de yapılacak olan ‘Tekstilkent Projesi’nin yapım ihalesi sonuçlandı.

Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi, Bingöl Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı işbirliğiyle yürütülen “Tekstilkent Projesinin” ihalesi Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger’in de katılımıyla, Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Bingöl Valiliğinden yapılan açıklamada, Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje kapsamında, Bingöl Merkez Çayboyu köyü mevkiinde hazineye ait arazi üzerinde yapılacak olan tekstil atölyeleri, tekstil-konfeksiyon yatırımcılarına kiraya verilerek ildeki yatırım yeri sorununa çözüm geliştirileceği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde binalara ilişkin inşaat ve uygulama projeleri tamamlanmış olup; bodrum, zemin ve birinci kat şeklinde planlanan Tekstilkent binalarının, 2 tanesi 2.500 m2, 1 tanesi ise 4.950 m2 olacak şekilde 3 bina halinde inşa edilmesi ve toplam kapalı alanın ortak kullanım alanlarıyla birlikte 10.000 m2 olması öngörülmektedir.” denildi.

Ayrıca proje tam kapasiteyle faaliyete geçtiğinde yaklaşık bin kişinin istihdam edilmesi öngörüldüğü belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.