Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Bingöl’de anılacak

Şehid Yasin Börü ve arkadaşları Bingöl’de anılacak

HÜDA PAR Bingöl Gençlik kolları, 9 yıl önce Kurban Bayramı'nda muhtaç ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenleyecek.

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökgöz, Riyad Güneş, Turan Yavaş ve Cumali Güneş ve sonrasında büyüyen olaylarda Karlıova ilçesinde de Şehit Cengiz Tiryaki ve Şehit Fethi Yalçın olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin üzerinden 9 yıl geçti.

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd etmek, davalarını unutturmamak adına düzenlenecek programa tüm Bingöl halkını davet etti.

Doğru, 8 Ekim Pazar günü Bingöl Belediyesi konferans salonunda saat 19.00'da başlayacak olan anma programında Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını yâd edeceklerini söyledi.

Doğru, "2014 yılı 6-8 Ekim olaylarının ülkemiz ve bölgemiz açısından açtığı yaralar unutulmayacak boyuttadır. İnsanımız böylesi vahşi bir saldırıya daha şahitlik yapmamıştır. Bu sapkın ideoloji ve çirkin zihniyet sahipleri nesillerimizi muhafaza etme adına, sonraki nesillere anlatmayı önemsiyoruz." dedi.

Yusuf Doğru, “Biz HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları olarak her yıl şehitlerimizi anma etkinliği yapıyoruz ki bu olay unutulmasın ve halkımız bu vahşi olayı unutmasın. Bu yıl da Bingöl Belediyesi konferans salonunda 8 Ekim Pazar günü akşam 19.00'da bir anma programımız olacak. Tüm halkımızı bu konferansa şimdiden davet ediyoruz." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.