Bingöl Genç Çaytepe YİBO'da kutlu doğum etkinliği video

Bingöl Genç Çaytepe YİBO'da kutlu doğum etkinliği video

Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı Çaytepe köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Bingöl'ün Genç İlçesine bağlı Çaytepe köyü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Yapılan etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi.

Kur’an- Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Bingöl Selam İlahi Grubu sanatçılarının ilahi dinletisiyle devam etti.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan ve Asr-ı Saadet konulu skeç ile devam eden programda, Çaytepe Cami İmam Hatibi Nurullah Yazar bir konuşma yaptı.

Geçmişte yaşanılanlarla bugünü kıyaslayan Yazar, geçmişle bugün arasında farklar olduğunu belirterek geçmişte, Allah diyen öğrencisine dünyayı dar eden öğretmenler var iken bugün öğrencisine Allah ve Resulünü anlatmaya gayreti içerisinde adeta çırpınan öğretmenler olduğunu söyledi.

“Biz bugüne kadar çok sahte liderlerle uğraştık.” diyerek konuşmasına devam eden Yazar, “Kurtuluşun bir şartı vardır ve bu konuda öğrenmemiz gereken çok şeyler var. Eksikliklerimiz var ama bu konuda bir şeyler yaptığımız için umutluyum. Peygamber Efendimiz sosyal konularda olduğu gibi diğer konularda da birinci örnektir. Dolayısıyla O’nun yaşantısını hayatımıza tatbik etmemiz gerekmektedir.” dedi. 

Daha sonra öğrencilerin şiir okuması ve seslendirilen ilahilerle program sona erdi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.