Bingöl İl Müftülüğünde devir teslim töreni

Bingöl İl Müftülüğünde devir teslim töreni

Bingöl İl Müftülüğüne atanan Muharrem Genç için devir teslim töreni yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Din Hizmetleri Müşavirliği görevine atanan Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, makamında düzenlenen devir teslim töreniyle müftülük kisvesi olan cübbeyi, bu göreve yeni atanan Muharrem Genç'e teslim etti.

17 Mart 2011 yılından bu yana Bingöl İl Müftüsü olarak görevini sürdüren Can, kendi yerine atanan Genç'e başarılar diledi.

Can, "Bingöl İl Müftülüğü görevine yeni atanan Muharrem Genç'e görevi devredeceğiz. Kendilerine üstün başarılar, muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Rabbim şimdiden buradaki görevini hayırlara vesile kılsın. Duam, buradaki görevini tamamladıktan sonra afiyet ve sağlık içinde gözü arkada kalmadan, vicdanı rahat bir şekilde dönmesidir. Tüm mesai arkadaşlarıma, 'Sayın hocamı önce Allah'a sonra sizlere emanet ediyorum. Sizleri de önce Allah'a sonra hocama emanet ediyorum.' dedim." ifadelerini kullandı.

Genç de Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Din Hizmetleri Müşavirliği görevine atanan Can'a yeni görevinde başarılar diledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl İl Müftü Vekili ve Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Şemseddin Aydoğdu, şunları kaydetti:

"Bingöl İl Müftüsü olarak 7 yılı aşkın bir süredir görevini sürdüren, Bingöl il ve ilçelerinde yatılı Kur'an kursları ile 4-6 yaş Kur'an kursu başta olmak üzere cami, Kur'an kursu, lojman ve taziye evlerinin fiziki şartlarının yenilenmesi ve iyileştirilmesinde, cami ve Kur'an kurslarında verilen din hizmeti ve eğitim faaliyetlerinin bütün hemşerilerimize ulaştırılmasında muhterem hocamızın büyük emeği vardır. Üzerimizde büyük emeği ve hakkı olan hocamızdan bütün personelimiz adına helallik diler, bundan sonra üstleneceği görevinde sağlık, sıhhat ve afiyet içerisinde hayırlı hizmetler yapmasını yüce Rabbimizden niyaz ederiz. Ankara ili Çubuk İlçe Müftülüğü görevini sürdürürken Bingöl'e il müftüsü olarak atanan ve 17 Mayıs 2018 tarihinde ilimizdeki görevine başlayan Muharrem Genç Hocamızın uhdesine tevdi edilen yeni görevinin kendilerine, ailesine, ilimize ve memleketimize hayırlar getirmesini temenni eder, yüce Rabbimizden hayırlı hizmetlerinde muvaffakiyetler dileriz."

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.