​Bingöl'de hasta taşıyan ambulans çamura saplandı

​Bingöl'de hasta taşıyan ambulans çamura saplandı

​Bingöl'de hasta taşıyan bir ambulans etkili olan yağışlar nedeniyle oluşan çamura saplandı.

Merkez Simani Mahallesi Cezaevi TOKİ konutları arka kısmında bulunan ve Gözer(Şenik) Mahallesi'ne bağlı olan yerleşim yerinin yolları yapılmadığı için etkili olan yağış nedeniyle oluşan çamura hasta taşıyan ambulans saplandı. Uzun süre ambulansta bekleyen hasta başka bir ambulansın olay yerine gelmesiyle hastaneye sevk edildi.

Yol ve çöp sorunu yaşadıklarını söyleyen mahalle sakinleri, yollarının çamurlu olması nedeniyle öğrenci servislerinin, okula giden öğrencileri almaya gelemedikleri için çocuklarının okula gidip gelmede sorun yaşadıklarını dile getirdiler.

Gözer Mahallesi’ne bağlı olan yerleşim yerinin yolları bozuk ve çamurlu olması nedeniyle araçların girip çıkamadığı sokakta hastalanan bir vatandaşı almaya gelen ambulansın çamura saplandığını ifade eden mahalle sakini Emrullah Kişeçok, çamurlu yolu kullanarak olula giden öğrencilerin sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

"Çamura saplanan ambulansta hasta bir saat mahsur kaldı"

Kişeçok, “Bizim burada çöp sorunumuz var. Okulumuz uzak, yolların bozuk ve çamurlu olması sebebiyle çocuklarımız okula gidemiyor.  Bu sakıntıların hepsini yaşıyoruz. 

Burada bir hasta vardı ambulans geldi, arkadaşı aldı. Ancak yollar çamur olduğu için ambulans burada kaldı. Bir süre sonra buradan çıktı ama başka bir yerde çamura saplandı, hasta yaklaşık bir saat ambulansta mahsur kaldı. Başka bir ambulans gelerek hastayı alıp götürdü. Her tarafın yolları yapıldı ama bizim burası hâlen yapılmadı.” diye konuştu.

Mahalle içinde bulunan hayvan ahırlarının pislikleri ve yolların çamurlu olması nedeniyle en çok okula giden öğrencilere eziyet verdiğini söyleyen Kişeçok, tüm sorunlarının giderilmesi konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Okula giden öğrencilerden, Veysel, Eyyüp Kersin ile İlhami Koçuk adlı öğrencilerde yaşadıkları sorunları anlatarak, “Yollarımız çamurlu, burada hayvanların ahırları var pisliklerinden geçilmiyor. Okulumuz uzak gidip gelirken, eziyetler çekiyoruz. Devlet yetkililerinden sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz.” şeklinde konuştular.

İLKHA































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.