​Bingöl’de tıkanan kanal su baskınına neden oldu

​Bingöl’de tıkanan kanal su baskınına neden oldu

​Bingöl’de bir mahallenin içinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalının tıkanması nedeniyle su baskınına neden oldu.

Bingöl'ün Simani Mahallesi'nden geçen Devlet Su İşlerine (DSİ) ait sulama kanalının tıkınaması nedeniyle yaşanan su baskınında birçok ev, ahır ve samanlık zarar gördü.

Mahallelerinden geçen sulama kanalının tehlike saçtığını söyleyen Simani Mahalle Muhtarı Ferhat Aymaz, sulama kanalı nedeniyle sık sık sorunlar yaşadıklarını ifade etti.

"Mahalle içinden geçen sulama kanalı çocuklarımız için tehlike saçıyor." diyen Aymaz, "Kanal üzerinden ilgili kurum yeteri kadar çalışma yapmadığı için sorun oluşturuyor. Mahalle olarak kanaldan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Hizmet açısından kurumlardan yeterince hizmet alamıyoruz, hem bize ve hem de mahalleye sorunları giderme yerine sorunları daha da büyütüyorlar." dedi.

“Kanalın akarı engellenince mahallede su baskınlarına neden oluyor”

Mahalleden geçen sulama kanalının tıkanmasıyla mahallede su baskını yaşandığını dile getiren Aymaz, “Kanalda bulunan yosun iyice temizlenmediği için suyun önünü kapayıp kanalın akarı engellenince mahallede bulunan bazı ev ve ahırlara su baskını nedeniyle zarar meydana geldi.  Burada bir daha bu sorunların yaşanmaması için ilgili kurumun tedbir alınmasını istiyoruz. Gördüğünüz gibi kanalın etrafı tam olarak kapatılmadığı için mahalle çocukları rahatlıkla suya ulaşabiliyor buda çocuklar için bir tehlike oluşturuyor. Gereken önlemlerin alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İhmal sonucu oluşan su baskınından dolayı zarara uğradım”

Su baskını nedeniyle evi ve ahırının zarar gördüğünü belirten mahalle sakinlerinden Hasan Buzrul, ihmal sonucu tıkanan kanal suyunun kendilerine zarar verdiğini söyledi.  

Buzrul, “Mahallede geçen kanalın hemen altında ev, ahır ve bahçemiz var, kanalın tıkanmasıyla kanal suyu olduğu gibi bize zarar verdi. Ağırım evim, bahçem ve samanın olduğu yere su baskınından zararım oluştu, zararımın karışlanmasını istiyorum. Bu sadece bir kez olmadı devamlı oluyor.” şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler