Bingöllü bir fırıncı ilk kez Yerli Malı Belgesi aldı

Bingöllü bir fırıncı ilk kez Yerli Malı Belgesi aldı

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca (ESO), başvurusu onaylanan fırıncı esnafa "Yerli Malı Belgesi" verildi.

Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ESO) başvurusu yerinde görülen bir fırıncıya  "Yerli Malı Belgesi" verildi.

Konu hakkında konuşan Bingöl ESO Başkanı Yılmaz Çapak, Bingöl’de ilk kez olarak oda üyeleri olan bir fırın işletmecisine "Yerli Malı Belgesi" verdiklerini söyledi.

Söz konusu fırıncının Türkiye genelinde fırıncılar arasında ilk "Yerli Malı Belgesi" olma özeliğini taşıdığını söyleyen Çapak, "İlimizde ilk olarak bir fırıncı esnafımıza Yerli Malı Belgesi verildi. Bingöl'de şu anda yerli ekmek üretmektedir. Türkiye'de de Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı olarak ilkler arasına girdi. Bundan sonra talepte bulunan bütün esnafımıza Yerli Malı Belgesi verilecektir. Daha kaliteli ürün elde etmek ve yerli malı üretimini teşvik etmek amacıyla böyle bir uygulama başlattık." dedi.

"Yerli üretiminin yaygınlaştırılması için şartları taşıyan esnafımıza bu belgeyi vereceğiz"

Çapak, Yerli Malı Belgesi'ni çok önemsediklerini belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:  "Bütün esnaf arkadaşlarımız bu belgeyi alsınlar. Yerli Malı Belgesi bir güvencedir. İlimiz, ülkemiz ve devletimiz için yerli üretiminin yaygınlaştırılması için şartları taşıyan esnafımıza bu belgeyi vereceğiz. Bu belgeyi almak isteyen esnafımızı odamıza bekliyoruz."  ifadelerini kullandı.

"Bingöl'de Yerli Malı Belgesi alan ilk esnaf olmaktan memnunuz"

Fırın işletmecisi Adem Tanla da Bingöl'de Yerli Malı Belgesi alan ilk esnaf olmaktan memnun olduğunu söyledi.

Şehirde 15 yıldır fırıncılık yaptığını ifade eden Tanla, "Yerli Malı Belgesi için başvuru yaptım. Türkiye’de fırıncılar arasında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Mallarımız ithal değil, yerlidir. Şu an fırınımızda üretilen bütün mallar yerlidir. Herkes gönül rahatlığıyla ekmeğimizi alıp tüketebilir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.