Bingöllü hayvan üreticileri destek bekliyor

Bingöllü hayvan üreticileri destek bekliyor

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Kaysadu, esnaf ve geliri olmayan vatandaşlara verilen desteğin, hayvancılıkla uğraşan üreticilere de verilmesi gerektiğini söyledi.

Üreticilere faizsiz kredi imkânının sağlanması ve var olan kredilerin ötelenmesini talep ettiklerini dile getiren Kaysadu, bu zor süreçte hayvancılıkla geçimini sağlayan üreticilerin desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Kaysadu, “Öncelikle ülkemize ve dünyaya musallat olmuş Covid-19 virüsü nedeniyle hepimiz sıkıntılı dönemlerden geçiyoruz. Bizim sektörümüz hiçbir şekilde aksatma ve ertelemeye gelmediği gibi böyle bir durum söz konusu dahi olmamaktadır. Biz ülke olarak daha zor süreçler geçirdik ancak bu zor süreçlerin üstesinden gelmek için üretimimizi aksatmadan devam ettik. Bizler yetiştiriciler olarak Covid-19’un bizleri sadece yavaşlatacağını ancak üretimden taviz vermeyeceğimizi gerekli sosyal mesafe ve izolasyon kurallarını sağlayarak gece gündüz üretici olarak sahada çalışmamızı devam ettireceğiz. Bu süreçte gerçekten yetiştiricilerimiz maddi anlamda zor durumda olduklarını biliyoruz. Her gün gider var fakat gelir yok. Çünkü üreticimiz ürününü satamıyor.” dedi.

“Bu süreçte tarım ve orman il müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde çalışılmakta ve haftalık video konferans ile görüşmeler yapmaktayız.” diyen Kaysadu, desteklerinden dolayı bakanlığa ve il müdürlüğüne teşekkür etti.


Bingöllü hayvan üreticileri destek bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.