Bingöllüler Ramazan'ın ilk cumasını Kudüs hüznüyle kıldı

Bingöllüler Ramazan'ın ilk cumasını Kudüs hüznüyle kıldı

Bingöl’de rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'ın ilk cuma namazı, Filistin'de yaşanan katliamların verdiği hüznün gölgesi altında kılındı.

Bingöllü vatandaşlar Ramazan ayının ilk Cuma namazını kılmak için camilere akın etti. Havaların serin olduğu kentte, Cuma namazı için özellikle merkezi camilere akın eden vatandaşlar, namaz kılıp, du için ellerini açtılar.

Cuma namazı için Camiye gelen çok sayıda insan verilen vaazı dinlerken, kimi de Kur'an-ı Kerim okudu. Camiye gelen küçük çocuklar büyükleriyle beraber cuma namazı için saf tuttular.

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl’de de Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu Kudüs konulu hutbe irad edildi.

Kılınan cuma namazı sonrasında konuşan ve Bingöl’e yeni atanan İl Müftüsü Muharrem Genç, Ramazan-ı Şerif'e geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Müslümanlar olarak sıkıntılı bir şekilde girdiklerini söyledi.

Müftü Genç,  şunları söyledi: "Aslında Ramazan’ı Şerif tefekkür ve tezekkür ibadet ayı olması gerekirken, onun yanında bir de Kudüs’ümüzün hüznünü koyduk. İnşallah Müslümanların duasıyla oradaki kardeşlerimiz huzur içerisinde hayatlarını devam ettirecekler.  İnşallah Kudüs’ümüz bu esaretten, Mescid-i Aksa’mız kurtulmuş olacak. İnşallah oradaki kardeşlerimizin ağızlarının tadı bozulmadan daha fazla huzur içerisinde Ramazan’ı Şerif’i ve hayatlarını idame ettirirler."  (Nihat Kanat-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.