"Bir Müminin rahatsızlığı varsa diğerlerinin istirahat etmeye hakkı yoktur"

"Bir Müminin rahatsızlığı varsa diğerlerinin istirahat etmeye hakkı yoktur"

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Muş’a gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, vatandaşlarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kayseri Büyük Şehir Belediyesi öncülüğünde Muş’ta düzenlenen iftar programına kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de katıldı. Programda konuşan Özhaseki, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İftar programına; Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra, Muş Valisi Seddar Yavuz, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenilen iftar yemeğinden sonra Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile Bitlis Milletvekili Vedat Demir birer selamlama konuşması yaptılar. Belediye Başkanı Asya, yaptığı konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı vererek iftar programlarının kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaptığı konuşmada, kardeşlik vurgusu yaparak, “Esas olan birbirimizle yardımlaşmamızdır. Hz Mevlana buyuruyor ki; ‘Dünyanın bir yerinde bir Müminin rahatsızlığı varsa diğerlerinin istirahat etmeye hakkı yoktur.’ Yine ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Böyle bir Peygambere ümmet olmak hepimiz için yeter, Allah’a Hamdolsun." dedi.

"Geçtiğimiz yıl itibariyle Türkiye’de hayatı zehir eden teröristlere, biz de hayatı zehir ettik." diyen Özhaseki, "FETÖ terör belasını da def ettik. Bu koyla değildi, 40 yıldır; ‘Bizler Türkiye’ye dost yetiştiriyoruz.’ diyorlardı. Allah’a hamdolsun geçen sene itibariyle FETÖ terör örgütünü de bitirdik, toprağa gömdük. Şu anda Türkiye dışında Türkiye aleyhine birçok faaliyette bulunuyorlar. Biz onlarında hakkından geleceğiz. Bize karşı açılmış ekonomik baskıların hakkından gelerek son 3 çeyrekte yüzde 5 bir gelişme kat ettik. Eksikliklerimiz olabilir ama asla kötü niyetimiz olmaz.” ifadelerini kullandı.

Doğu ve Güneydoğuda yatırımların önünü açacak faaliyetler içerisinde olduklarını ve bu faaliyetlerle işsizliğin önüne geçileceğini belirten Özhaseki, “Özellikle Doğu ve Güneydoğuda yatırımların önünü açacak faaliyetlerin içerisindeyiz. Bu faaliyetler neticesinde bu bölgeye çok yatırım gelecek. Bu yatırımlar ile bir çocuğumuz iş bulacağız. Bakanlık olarak hiç kimseye hibe vermiyoruz. Ama ben Buralara hibe gönderme sözü verdim. İnşallah biz yardımlaştıkça, dayanışma içerisinde oldukça karşımızda hiç kimse duramaz. Biz zalimin karşısında durmaya ve mazlumun elini tutup yanında durmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İftar programı yapılan duanın ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan İLKHA)
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.