Ramanlı: Kaynaklar yerli yerinde kullanılırsa yoksullukla uğraşacak kimse kalmayacak

HÜDA PAR Muş Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, devlet organlarında denetim mekanizmalarının yetersizliğine dikkat çekerek kaynakların yerli yerinde kullanılması halinde yoksulluğun gündem olmaktan çıkacağını belirtti.

HÜDA PAR Muş Merkez İlçe 4. Olağan Kongresi'ne HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, GİK üyeleri Hamdullah Tasalı, Muhammed Şerif Durmaz'ın yanı sıra partililer, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Muş öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirilen kongreye tek liste ile girildi.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan HÜDA PAR Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan, kentin sorunları hakkında yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Muş'un ekonomik sorunlarının olduğunu belirten Çağlayan, saha çalışmaları yaptıklarını ve elde ettikleri verileri ilgili mercilerle paylaşarak sorunların çözümü noktasında gayret ettiklerini belirtti.

İlin her alanda geri kaldığının altını çizen Çağlayan, "İlimizin ekilebilir tarımsal alanı yüzde 42. Tarıma elverişli olmayan alan ise yüzde 2, sulanabilir alan ise yüzde 44, sulanan alan ise yüzde 45. Neredeyse tarıma elverişli olup sulanabilir alan olmasına rağmen hemen hemen yarısı sulanmaz durumda. Bu zenginliğimize rağmen ilimizin hem ekonomik hem sosyolojik hem de kültürel olarak geri kalmaktadır." ifadelerini kullandı.

Daha sonra HÜDA PAR Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı salondakilere hitaben bir konuşma yaptı.

Destek kararının ardından HÜDA PAR saldırıların hedefi oldu

Seçimle birlikte HÜDA PAR'ı temsilen Meclis'e girdiklerini hatırlatan Ramanlı, "Eğer biz samimiyetle, ihlasla, ceht ve gayretle davamızın misyonunu yüklenme konusunda zaaf göstermezsek, inancımızı, kararlılığımızı eğer eksiltmezsek günün sonunda başaracağımıza inanıyorum." dedi.

Hiçbir partiye yapılmayan saldırıların HÜDA PAR'a yönelik gerçekleştirildiğini hatırlatan Ramanlı, "Bakın onlarca siyasi parti var bu ülkede, onlarcası da ya kapandı gitti ya da tabela partisine dönüştü. Nice siyasetçiler bu Meclis'e geldiler gittiler ama dikkat edin neredeyse hiçbirine bize yapıldığı kadar bir saldırı yapılmadı. 600 kişilik Meclis'e 4 milletvekili gönderecek olan HÜDA PAR'ın başına gelmedik kalmadı. Tek parti döneminde bu millete kan kusturan CHP zihniyeti 70 yıl sonra iktidar olabilme ihtimalini gördü. Ama bizim Sayın Cumhurbaşkanına destek verme açıklamamızdan hemen sonra olmadık bir biçimde sanki onların rakipleri bizmişiz gibi işi gücü bırakıp bize saldırmaya başladılar." şeklinde konuştu.

"Onlar bizi karaladıkça sevmeyenler bile sevmeye başladı"

Ramanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizi o kadar karaladılar ki kendimizi savunmaktan başka bir şey yapamadık. Ama onlar bir şeyi de hesaba katmamıştı. Onlar bize vurdukça insanlar bizi tanımaya başladı. Onlar bizi karaladıkça bizi sevmeyenler bizi sevmeye başladı. HÜDA PAR gibi hem dindar hem Kürd hem Türk hem Laz hem Çerkez'in kardeşliğini savunan bir davayı asla ve asla kabul edemezlerdi. Onlar için bizim yerimiz ya darağaçlarında asılmak ya cezaevlerinde çürümek, sürgünlerde bir ömür tüketmek. Nerede kaldı Milletin Meclisi'nde temsil edilmek. Ve Elhamdülillah korktukları da başlarına geldi bizi hazmedemedikleri Milletin Meclisi'nde HÜDA PAR artık yerini aldı."

"İnsanların hizmete ihtiyacı var"

Devletin, kontrol ve denetim mekanizmasını oluşturarak harcamaları kontrol altına alması gerektiğini vurgulayan Ramanlı, "Kamu, hepimizin parası ile harcamalar yapıyor. Yerinde harcamalar olsun tabi ki, bu insanların hizmete ihtiyacı var. Alt yapı, üst yapı, Muş'un sorunlarının çözülmesi için belki on yıllar öncesinde yapılması gerekenler hala 'ha yapıldı ha yapılacak' diye gündemde kalmasın istiyoruz. Bu milletin kaynakları boş şeylere, lüzumsuz işlere harcanmasın istiyoruz. Bunun için bir kontrol ve denetim mekanizması kurulmalı ve işletilmeli istiyoruz. Bugün belki devletin en büyük hastalığı işte bu kontrol, denetim ve teftişin yeteri kadar olmaması. Şayet bu olsa boşa akan kaynakların hepsi belki yerli yerinde kullanılsa bugün içimizde bu yoksullukla uğraşacak kimse kalmayacak. Ve devlet de hizmet edeyim diye Londra tefecilerine mecbur olmayacak, gidip el açmayacak. Ve onların verdiği faiz ile borcu almak zorunda kalmayacak." diye konuştu.

Milletvekili Ramanlı'nın konuşmasının ardından kurulan sandıkta oy kullanımı başladı.

Üyelerin tamamının oyunu kullandığı kongrede HÜDA PAR Muş Merkez İlçe Başkanı Ramazan Karabulut oldu. Karabulut, görevi devraldığı Hüseyin Atlı'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.