Bismil'de Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Bismil'de Siyer Sınavında dereceye girenlere ödülleri verildi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı’na Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dereceye girenlere ödülleri verildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 18 Şubat 2018 tarihinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen sınavda Bismil'de dereceye girenlere ödülleri verildi. Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen ödül törenine; ilçe merkezinde ve köylerde sınava katılıp hediye almaya hak kazanan 15 kişiye çeşitli ödüller takdim edildi.

Dereceye girenlerin ödüllerini 4. Kategoride 100’de 100 doğru yapan Cihat Güzey ödülünü Bismil HÜDA PAR İlçe Başkanı Ali Bilmez verdi. 1. Kategoride 60 sorudan tümünü doğru cevaplayan 10 yaşındaki Elif Bahar'ın ödüllünü Bismil İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zahid Ekici,  diğer ödül kazananların ödüllerini okul müdürleri ve öğretmenleri tarafından verildi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda kısa bir konuşma yapan İbrahim Çiçek, Siyer Sınavı’nın amacının Hz. Muhammed’i unutmamak, O’nun örnek yaşantısını toplumsal hayatta tatbik etmek olduğunu söyledi.

Çiçek, "Kur'an'da en güzel örnek anlamında sadece iki peygamberden bahsediyor, Hz. İbrahim ve Hz. Muhammed'den (sav) bahsetmektedir. Allah her kavme bir Peygamber gönderirken bir vasıfla göndermiş, fakat Hz. Muhammed’i Hz. İbrahim’i bütün örnekliğiyle göndermiştir. Hz Aişe’ye soruyorlar, Ey Aişe sen bize Peygamberi anlatabilir misin, Hz Aişe 'O yürüyen bir Kur'an'dı.' diyor. Kur'an içinde bulunan bütün emir ve yasaları kendi hayatında en güzel örnekleriyle bizlere taşıyan biriydi. Bir insan iyi bir eğitimci olmak istiyorsa, iyi bir anne-baba olmak istiyorsa, ailesinde iyi bir evlat olmak istiyorsa, ticaretinde çok iyi yere varmak istiyorsa, çok iyi bir yönetici olmak istiyorsa, çok iyi bir komutan olmak istiyorsa liderlik vasfı bunun en güzel örneği numuneli misali Hz Muhammed aleyhi selamdır. Bizlerde yaşadığımız şu asırda Hz Muhammed’in hayatını çocuklar, gençler ve yaşlılar olmak üzere toplumun her kısmına indirgemek için yılda bir defa olsa Siyer Sınavıyla peygamber efendimizi hatırlamak ve onu hayatımıza örnek almak için uğraşıyoruz." dedi.

Siyer Sınavı'nda desteklerde bulunan okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlere, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından birer hediye takdim edildi.

Program çekilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.

Siyer sınavında 4. Kategoride 60 sorunun tümünü doğru cevaplayan ilk öğretim oku öğrencisi 10 yaşında ki Elif Bahar, sınava nasıl hazırlandığını anlattı. "Siyer sınavına katıla bilmek için önce yıllarda Siyer Sınavı için çıkan kitapları aldım okudum" diyen Elif Bahar, "Sınavdan sorumlu olduğu kitabı ve bir defter aldım. Deftere okuduğum yerlerden önemli olan yerleri yazdım. Kitabımı üç defa üst üste okudum, özen gösterdim boş vakitlerimde ise Siyer Sınavı kitabının bilgilerini tekrarlamaya önem verdim. Böylelikle Siyer Sınavını kazandım 60 sorunun tümünü doğru cevaplayarak Bismil birincisi oldum." dedi.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler