Böyle bir fırtınaya ilk defa şahit olduk

Böyle bir fırtınaya ilk defa şahit olduk

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde çıkan fırtına maddi hasara neden olurken, ilçe sakinleri de böyle bir durumla ilk defa karşılaştıklarını söylediler.

Çınar'da dün akşam saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle Has Cami'nin minaresi yıkılırken birçok evin çatısı uçtu, ağaçlar ve bahçe duvarları yıkıldı. İlçe sakinleri ilk defa böyle bir manzarayla karşılaştıklarını ifade ettiler.

Çay bahçesinde bulunan ağaçların kökten kalktığını belirten ilçe sakinlerinde Musa Aslan, "Dün saat 17.00 sıralarında bir fırtına başladı. Çay bahçesinde bulunan ağaçları kökünden kaldırdı, çatıları uçurdu ve caminin minaresini yıktı. Toplamda 45 saniye sürmedi, fakat bu sürede büyük bir felaket yaşadık. Şu ana kadar Çınar tarihinde böyle bir şey görmedik ilk defa şahit oldum." dedi.

Çınar tarihinde böyle bir afet duymadıklarını belirten Remziye Kılıç da “Çok şiddetli bir fırtına vardı, hepimiz evlerimizdeydik. Bir anda ortalık karıştı, hiçbir şey anlamdık adeta tufandı. Şu ana kadar Çınar’da böyle bir şey görmedim." ifadelerini kullandı.

İlçe genelinde uzun süre elektrik kesintileri meydana gelen fırtına sonrası, bazı mahallelere hala elektrik verilememiş durumda. 

ÇINARINSESİ







































İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.