Bu hakaretler bizlere vahdet için bir fırsattır

Bu hakaretler bizlere vahdet için bir fırsattır

Fransa'da peygambere hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlayan Charlie Hebdo dergisini kınayan Birecik Uhuvvet Der, Müslümanları bu hakaretleri vahdete dönüştürerek tek yürek olmaya davet etti.

Fransa'da peygambere hakaret içeren karikatürler yayımlayan Charlie Hebdo dergisine yönelik tepkiler devam ediyor. Yaptığı basın açıklamasıyla dergiyi kınayan Birecik Uhuvvet Der, son dönemlerde batı dünyasında artan İslam düşmanlığına dikkat çekti.

 

"Charlie Hebdo isimli dergiyi, Fransa’yı ve vahşi batının bu karanlık yüzünü lanetliyor zalimler için yaşasın cehennem" ifadeleri kullanılan açıklamada, Fransa'nın Cezayir'deki katliamlarına işaret edilerek, “Soruyorum sizlere söz konusu dergi ancak birkaç yılda satabileceği 3 milyon dergiyi neden bu saldırılardan sonra basıp dağıttı? Daha önce Fransa’nın Cezayir’de ellerinde kestikleri Müslümanların kafaları ile poz veren askerlerin resimlerini basıp 3 milyon adet dağıtmadı mı? O resimleri merak edenler Fransızların posta pullarının arasına baksınlar orada gerçek vahşet ve terörü göreceklerdir. Ya da Amerika’nın Irak’ta katlettiği milyonları, Rusların Afganistan’da katlettiklerini, Alman, İngiliz, Çin ve İsrail’in katlettiklerini neden yayınlamıyorlar? Evet, bunların hepsinin tarihinde kan ve terör vardır. Bunlar devlet bazında insanlık tarihi içinde terör kelimesine en layık olanlar olmasına rağmen utanmadan Müslümanlara terörist ve yok edilmesi gerekenler olarak bakıyorlar. İslam’ın aziz peygamberine hakaret etme cüreti gösteriyorlar.” denildi.

 

Müslümanların Hz Muhammed'e (sav) olan sevgisinin dile getirildiği açıklamada şu ifadeler yer verildi: "Allah resulünü canımızdan daha çok seviyor ve onun yolunda malımızı ve canımızı hiç çekinmeden vereceğimizi sizlerin aracılığıyla tüm dünyaya haykırıyoruz. Bizi bu sevdadan asla vazgeçiremezler. Varsın İslam dünyasında bazılarıda batının yaptığı kirli propagandanın etkisinde kalarak İslam’a ve kutsallarına yapılan hakaretleri sineye çekmeye batıya şirin görünmeye çalışsınlar."

 

Fransızların yaptığı rezilliği sayfalarına taşıyarak İslam’a düşmanlıklarını gösterdiler

Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinin bazı sayfalarını yayımlamasına değinilen açıklamada, "Ne yazık ki yaşanan gelişmeler sonrasında ülkemiz de de Cumhuriyet gazetesi ve birkaç yazarı sanki çok arayıp da bir türlü bulamadıkları bir malzeme bulmuş gibi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu bu ülke de Fransız soytarılarının yaptığı rezilliği sayfalarına taşıyarak İslam’a ve Müslümanlar olan düşmanlıklarını gün yüzüne çıkardılar. Anlıyoruz ki, içimizdeki batı hayranları da batılı efendilerinden farklı değiller. Belki daha da karaktersiz, korkak ve aşağılıktırlar. Sizleri ve batılı efendilerinizi en gür sesimizle lanetliyor ve gözlerin dehşetten yerinden fırlayacağı o günün azabı ile müjdeliyoruz.”

 

“Bu hakaretler bizlere vahdet için bir fırsattır”

Son olarak duyarlı bütün İslami STK ve partilere seslenilen açıklamada, “Bugün batı dünyasının yaptığı bu hakaretler bizlere vahdet için bir fırsattır. Gelin bir yürek, tek ses olalım. Zalimlerin korkulu rüyası olan vahdeti hep beraber inşa edelim. Yüze dinimize ve Hz. Muhammed'e (sav) sahip çıkalım o zaman hep birlikte aziz olacağız. Bu minvalde 24 Ocak Cumartesi günü Diyarbakır'da peygamber Sevdalıları Platformu tarafından organize edilen Peygambere saygı mitinginde vahdet için buluşalım. Ülkemizde yapılacak olan bu miting, çok anlamlıdır. Peygambere sahip çıkmak tüm Müslümanların görevidir. Biz dernek olarak bu mitinge gerekli desteği vereceğimizi ilan ediyor tüm halkımızı da bu mitinge davet ediyoruz.” denildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.