Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu

Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu

15 Temmuz darbe girişimi esnasında okunan ezan ve salaların önemine değinen Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır “Bu kez darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturdu.” dedi.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Bugüne kadar aziz vatanımızda ezanı susturmak isteyen birileri, ezana darbe yapmak istemişlerdir. Ancak bu sefer ezan, bu darbelere darbe yapmış ve onları susturmuştur.” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi esnasında okunan ezan ve salaların önemine değinen Diyarbakır İl Müftüsü Karabayır “Bu kez darbeler ezanı değil, ezanlar darbeyi susturdu.” dedi.

“Ezan dinimizin özeti ve hakikatini ilan eden manevi bir davettir.” diyen Karabayır “Rabbimizin hakikate, tevhide davetidir. Bu vesile ile ezan tarih boyunca İslam dünyasının şiarı olmuştur. Ezan mübarek bir davet unsurudur. Bu vesile ile ezanlar bizim için mühimdir. Ezanlar İslam’ı, Hazreti Resulullah’ı (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) ve O’nun getirmiş olduğu davayı ve Kur’an’ı temsil eder.” şeklinde konuştu.

“Müslümanların vazifesi, ezanın daimi olarak okunmasını sağlamalarıdır”

Ezanın susturulmasının İslam ve Müslümanlar için kabul edilebilir bir durum olmadığını belirten Karbayır “Müslümanların vazifesi, ezanın daimi olarak okunmasını sağlamalarıdır. Bu uğurda da her türlü fedakârlığa İslam ümmeti razıdır. Dolayısıyla ezanın okunduğu her yer oranın Müslüman beldesi olduğunu ifade eder. Orada yaşayan insanların emin olduğunu ifade eder. Ezan o beldenin, İslam’ın, dinin, Kur’an’ın yaşandığı ve namusun korunduğu bir vatan olduğunun ilanıdır. Bu vesileyle tarihte olduğu gibi bugün de ezanın okunması son derece mühimdir.” diye konuştu.

“Bu kez darbeler ezanı değil ezanlar darbeyi susturdu”

“Bundan 2 yıl önce yaşamış olduğumuz darbe girişimini susturan, durduran ezanlarımız ve salalarımız olmuştur.” diyen Karabayır “Belki bugüne kadar bu aziz vatanımızda ezanı susturmak isteyen birileri ezana darbe yapmak istemişlerdir. Ancak bu sefer ezan bu darbelere darbe yapmış ve onları susturmuştur. O gün belki de Türk ve İslam tarihi içerisinde yapılmak istenen çok mühim bir hadise vardı. Bu vatanda yaşayan Müslümanlara yönelik bir kalkışma hareketi gerçekleştirildi. O gün ezanlar ve salalar vesilesiyle, imanından aldığı güç ile devletini, vatanını korumak üzere sokaklara çıkan ve darbecilere karşı yürekleriyle, imanlarıyla karşı duran aziz milletimiz, ezanlar ve salalar vesilesiyle kendine gelmiş ve davasını hatırlamış, vatanına ve manevi değerlerine sahip çıkmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Bu gece bütün camilerimizde sala okunacak”

Karabayır son olarak şunları söyledi:

“Biz şahit olduk ki salalar bundan 2 yıl önce, 15 Temmuz gecesi aziz vatanımızın insanlarına kim olduklarını hatırlatmış ve bu memleketin aziz insanları da kendilerine layık olanı yapmışlardır. Darbeye ezan ile darbe yapmışlardır. Bu vesileyle bu gece de nasip olursa 2 yıl önce yaşanan hadisenin hatırlarda kalması ve ehemmiyetinin gönüllere nakşolması için saat 00.15’te bütün camilerimizde aynı şekilde sala okunacaktır.”

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler