Buz kırıp balık tutarak vakit geçiriyorlar

Buz kırıp balık tutarak vakit geçiriyorlar

Bingöl'de soğuk hava nedeniyle buz tutan çayda balık avlayan Karlıovalılar, bu şekilde vakit geçiriyorlar.

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı köylerde yoğun kar yağışının ardından havaların soğumasıyla bazı çaylar buz tuttu.

Çatak köyü ve çevre köylerden gelenler, Peri Çayı'nda buz kırıp balık tutarak vakit geçirmeye çalışıyorlar.

İlçede meşhur olan Çatak balığını avlamak isteyen köylülerin, beraberinde getirdikleri kazma ve küreklerle çay üzerindeki buz kütlelerini kırdıkları görüldü.

Balıkların attıkları ağa girmesi için çaba sarf eden köylüler, avladıkları balıkları paylaşarak evlerine götürdüklerini söylediler.

Kış aylarında suyun soğumasından dolayı balıkların daha lezzetli olduğunu belirten Serhat Çevik, "Çatak balığı sarı renktedir ve tadı çok güzeldir. Bizim için bu balık ilaçtır. İnsanlar boşuna gidip çocukları için balık yağı almasınlar. Buraya gelip bilinçli avlanarak, evlerine balık götürebilirler. Arada bir buraya gelip buzları kırarak balık avlıyoruz. Bazen kendimize yettiği kadar balık avlıyoruz, bezen de hiç tutamıyoruz. Arkadaşlarla birlikte buzların üzerinde zıplayarak balıkların serpmeye girmesi için çabalıyoruz. Çatak balığı bölgemizde meşhur olduğu için bilinçli avlanmak lazım. Bazıları buraya gelip balık katliamı yapıyorlar." dedi.

Kendilerine yetecek kadar balık avladığını dile getiren Enver Çevik ise "Soğuk suda buz kırıp balık avlamak için geldik. Burada balık tutmak için saatlerce uğraş veriyoruz ama bazıları burada jeneratör kullanarak balık katliamı yapıyorlar. Eğer böyle devam ederlerse burada balık diye bir şey kalmaz. Hâlbuki buraya gelenler bilinçli bir şekilde avlanırsa herkese yetecek kadar balık olur." ifadelerini kullandı. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.