Buz kırıp balık tutuyorlar

Buz kırıp balık tutuyorlar

Bingöl'ün Karlıova ilçesine on beş kilometre uzaklıkta bulunan Dörtyol(Çatak) köyünde buz tutan Peri Çayı üzerinin buz tutmasıyla köylüler balık avına çıktı.

BİNGÖL- Karlıova ilçesinde gece hava sıcaklığının eksi 20 dereceyi bulmasından dolayı birçok göl ve çay tamamen buz tuttu. Dörtyol köyünden geçen Peri Çayı'nın tamamı buz tutunca balık tutma, burada yaşayan köylülerin gelir kaynağı oldu.

Köylüler buz tutan çayın üzerini baltalarla kırıp içerisinde balık yakalıyor. Çocuklardan oluşan balık avcıları sabah erken saatlerde göl etrafına gelip buz tutan gölde balık yakalayarak kendilerine gelir kaynağı oluşturdular. Köylülerden bazıları balık satarak evlerini geçindirdiklerini söyledi. Tehlikeli olmasına aldırmayan köylüler buz tutan bölümleri baltalarla kırdıklarını söyledi.

Köylüler balıkların kırılan bölgelerde güneş ışığının görmesiyle bu bölümde toplandıklarını belirterek, " Bu şekilde balık yakalamak çok rahattır. Her gün bu işlemi yapıyoruz. Yakaladığımız balıkları yol güzergâhında satıyoruz." Dediler.

Bazı köylülerin yakaladıkları balıkları İstanbul da yaşayan akrabalarına da gönderdiklerini belirterek, bu çayda yaşayan balıkların çok yağlı ve lezzetli bir tadının olduğunu ifade ettiler.

Buz tutan çayda Çatak balıklarının bulunduğunu sözlerine ekleyen köylüler, çocukların ise hafta sonu tatilini balık tutarak geçirdikleri dile getirdiler. (Bülent Temiz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.