BYGEM’den "18 Mart Törenleri" için akreditasyon uyarısı

BYGEM’den "18 Mart Törenleri" için akreditasyon uyarısı

"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri"ni takip etmek isteyen basın mensuplarının akreditasyon başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri 18 Mart 2018 tarihinde Çanakkale’de düzenleneceği bildirildi.

Düzenlenecek törele ilgili Basın Enformasyon Müdürlüğünden yapılan açıklamada, törenleri takip etmek isteyen basın mensupları için akreditasyon uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada, etkinlikleri takip etmek isteyen basın mensuplarının; 8 Mart 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar http://akreditasyon.byegm.gov.tr internet adresi üzerinden, talep edilen belgeleri de sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerektiği ifade edildi.

Basın kartı olmayan gazetecilerin görevli oldukları kurumdan temin edecekleri görevlendirme yazılarını (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) sisteme yüklemeleri gerektiği bildirilen açıklamanın devamında, basın kartı taşıyan gazetecilerden herhangi bir belge istenmediği kaydedildi.  

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: “Sisteme herhangi bir belge yüklemeyecek, daimi akreditasyon başvurusunda kullandıkları e-posta adresleri ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayacaklardır. Daimi akreditasyon başvurularında kullandıkları e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. E-posta adresini hatırlamayan basın mensupları [email protected] e-posta adresinden bilgi alabileceklerdir.”

Yurtdışından gelecek uluslararası basın mensupları

Yurtdışından gelecek uluslararası basın mensuplarının da bağlı bulundukları kurumlarından alacakları görevlendirme yazısı (antetli, yetkili kişi imzalı ve kaşeli) ve pasaport fotokopisini sisteme yükleyerek akreditasyon başvurularını tamamlamaları gerektiği bildirilen açıklamada, daha önce sistem üzerinden herhangi bir başvuru yapılmışsa önceki başvuruda kullanılan e-posta adresinden farklı bir e-posta adresi ile yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

Akreditasyon yöntemi

İlk defa kayıt yapacaklara da bilgi verilen açıklamada, “http://akreditasyon.byegm.gov.tr adresine giriş yapınız. İlk defa giriş yapıyor iseniz ‘Kayıt Ol’ butonu üzerinden e-posta adresiniz ve belirleyeceğiniz şifre ile kayıt yaptırınız. Kayıt işleminin ardından, e-posta adresinize gönderilen aktivasyon linkine tıklayarak kayıt işlemini tamamlayınız. E-posta adresiniz ve belirlediğiniz şifre ile sisteme tekrar giriş yapınız.

Giriş işleminin ardından açılan sayfaya kimlik bilgilerinizi giriniz ve ardından fotoğrafınızı yükleyiniz. (Girdiğiniz bilgiler; yerli gazeteciler için ‘Nüfus Cüzdanı’, uluslararası gazeteciler için ise ‘Pasaport’ ile aynı olmalıdır.) Açılan sayfada ‘Başvurunuzu Seçiniz’ alanında yer alan ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi Törenleri (2018)’ toplantı adını tıklayınız. Basın kartı sahibi olan yerli ve uluslararası gazetecilerin kurum, görev ve iletişim bilgileri otomatik olarak sisteme yüklenecektir. Başvuru sahipleri sayfanın sağ alt köşesinde yer alan ‘Gönder’ butonuna tıklayarak başvurularını tamamlayacaklardır.” denildi.

Naklen yayın / Uplink araçları

“Tören alanına girecek naklen yayın araçları için de akreditasyon yaptırılması gerekmektedir.” ifadeleri kullanılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Her bir medya kuruluşu adına sadece bir kişinin araç akreditasyonu bilgilerini doldurması yeterlidir, kurumunuz adına 1’den fazla naklen yayın aracı tören alanına girecek ise kişisel başvuru sayfanızın araç akreditasyonu kısmında yer alan “Araç Ekle” butonuna basarak tören alanında görev yapacak tüm araçlarınızı sisteme kaydedebilirsiniz. Araç akreditasyonu sadece naklen yayın araçları için yapılmakta olup şahsi araçlar için yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Akreditasyon kartı olmayan görevli uplink ve teknik donanım araçlarının tören alanlarına girişine izin verilmeyecek ve akredite olmayan basın mensupları basının faydalandığı kolaylık ve basın organizasyonlarından yararlanamayacaklardı.”

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.