Camiler çocukların Kuran sesi ile şenleniyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan yaz Kur’an kursları, Şanlıurfa'daki tüm camilerde binlerce öğrencinin katılımıyla devam ediyor.

Her sene milyonlarca genç ve çocuğun Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve dini bilgiler öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, tek dönem halinde 3 Temmuz- 11 Ağustos arasında yüz yüze gerçekleştiriliyor.


Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) "Aranızda en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir." hadisine binaen aileler, çocuklarını yüzyıllardır Kur'an'ı Kerim öğrenmesi için camilere gönderiyor.

Karaköprü ilçesinde Halil Aslan Camii'nde Kur'an eğitimi alan çocuklar duygularını İLKHA ile paylaştı.

"İslam'ın ahlakını öğretmeye çalışıyoruz"

Ömer Özaydın

Camide Kur'an kurslarına ilginin büyük olduğunu belirten Cami İmamı Ömer Özaydın, "Hakikaten camimize ilgi çoktur. Yaklaşık olarak 250 öğrencimiz var. Hem kız hem de erkek öğrencilerle ders yapılıyor. Üst katta erkeklere; alt katta da bayan hocalar kızlara ders veriyor. Saat 9'da derslerimiz başlıyor. 4 ders yapıyoruz. Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okutuyoruz, ezber, namaz sureleri ile duaları ve sonra bazı etkinlikler yapıyoruz. Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını, çocuklarımıza büyüklerine saygıyı ve küçüklerine sevgiyi, güzel ahlakı, İslam'ın ahlakını öğretmeye çalışıyoruz. Gençlerimiz ve çocuklarımız bizim geleceğimizdir. İstiyoruz ki bunlar ülkesine, milletine, memleketine, Ümmet-i Muhammed'e hayırlı evlatlar olsun. İmam olarak bunun çabasındayız." dedi.

"Camide sürekli Kur'an dersi var"

Kur'an kurslarına kışın da katılımın olmasını isteyen Özaydın, "Çocuklarını yaz döneminde camiye gönderip bu konuda hassas olan velilere de teşekkür ediyoruz. Çocukları da takdir ediyoruz. İstiyoruz ki Kur'an öğretimi sadece yazın olmasın. Yazın ilgi var ama yazdan sonra bir rehavet oluyor. Camimde sürekli Kur'an dersi var. Okullar açıldıktan sonra da Kur'an okumaya devam edilsin, namaza gelinsin." diye konuştu.

"Camiyle birlikte sabah erken uyanıyoruz"

Muhammed Toprak Tekçakmak

Caminin kendisine birçok faydasının olduğunu ifade eden Muhammed Toprak Tekçakmak, "Camide Kur'an, namaz ve sure öğreniyoruz. Camiyle birlikte sabah erken uyanıyoruz. Geç uyanıp evde kalmıyoruz. Buraya yürüyerek spor yapmış oluyoruz. Kur'an kursu bitince gitmiyorum, öğle namazına kalıyorum. Camiye gelmeyenleri sabah erkenden camiye gelmelerini istiyorum. Caminin çok fazla faydası var. Camiye gelip hem ahiretleri hem de din için bir şey yapsınlar." şeklinde konuştu.

"Camiyle birlikte sabah erken uyanıyoruz"

Camiye gelmeyenleri camiye davet ettiğini söyleyen Muhammed Talha Engül, "Camiye dualar öğrenmek, güzel ahlaklı olmak için geliyoruz. Camide Kur'an okuyoruz, dualar öğreniyoruz ve namaz kılıyoruz. Etkinliklerle birlikte oyun oynuyoruz. Camiye gelip Kur'an okuyoruz. Teneffüslerde oyunlar oynuyoruz. Camiye gelmeyenler de camiye gelsin çünkü çok güzel etkinlikler var." ifadelerini kullandı.

"Allah'ın ilmini öğren ki diğer dünyada Allah sana ilim versin'"

Emirhan Kaya

Allah'ın ilmini öğrenmek için camiye geldiğini söyleyen Emirhan Kaya, "Camiye Allah'ın ilmini öğrenmek için geliyorum. Babam camiye gelmemi çok istiyor. Bana 'Allah'ın ilmini öğren ki diğer dünyada Allah sana ilim versin.' diyor. Önce Kur'an dersi görüyoruz. Sonra dua ve ezber yapıyoruz. Daha sonra da Peygamberimizin hayatını dinliyoruz." dedi.

"Kur'an okurken güzel duygular hissediyorum"

Yusuf Mert Aslan

Allah rızası için camiye geldiğini vurgulayan Yusuf Mert Aslan, "Kur'an okumayı öğrenmek için camiye geliyoruz. Allah rızası için Kur'an okuyorum. Sevap kazanmak için geliyorum. Yaz aylarını en güzel şekilde değerlendirmek için camiye gelip Kur'an dersi alıyoruz. Kur'an okurken güzel duygular hissediyorum. Diğer arkadaşlarım zamanlarını boş yere harcamasınlar diye Kur'an kursuna gelsinler." diye konuştu.

"Gelmeyen arkadaşlarımı da camiye davet ediyorum"

Mahir Fırat

Mahir Fırat ise "Camiye cüz okumak için geliyorum. Teneffüste koşturmayı seviyorum. Hocalarımızla Kur'an-ı Kerim okuyoruz. Arkadaşlarımızla oyun oynuyoruz. Camileri seviyorum. Gelmeyen arkadaşlarımı da camiye davet ediyorum. " ifadelerini kullandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.