“Cennetin Gülleri” dönem sonu etkinliği

“Cennetin Gülleri” dönem sonu etkinliği

Medine-Der'e bağlı Yatılı Erkek Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu minikleri tarafından dönem sonu etkinliği düzenlendi. Etkinlik miniklerin ortaya koyduğu aktivitelerle izleyenleri ve ailelerini hem gururlandırdı hem tebessüm ettirdi.

Midyat'ta faaliyetlerini sürdüren Medine-Der tarafından Kocatepe İlk ve ortaokulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe çeşitli kurum ve STK'ların temsilci ve başkanları da katıldı. Sunuculuğunu Eğitimci Zeyni Bedir'in yaptığı etkinlik, minik öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlad

Açılış konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Abdullah Gegez Hoca, "Toplumun yozlaşmasını engellemenin yolu küçük yaştan itibaren çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim'in ahlâkıyla yetiştirmektir. Peygamberimiz (sav)’in 'Ümmetimin en hayırlıları Kur’an-ı taşıyan ve öğretendir.' Hadis-i Şerifi ışığında yetiştirmeye çalıştığımız bu çocuklarımızı hayırlı birer evlat, milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak kişiler olmasını istiyoruz. Bu öğrettiklerimizi tatbik etmeleri için çaba sarf ediyoruz. Rabbimizi ve Kelamullahı öğretiyoruz. Amel defterimizin kapanmaması için böyle çalışmaların daha çok olması gerekir." dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan İlçe Müftülüğü Vaizi İdris Yıldırım, topluma hayırlı evlat kazandırmak için, bir babanın evladına verebileceği en güzel hediyenin güzel ahlâk olduğunu söyledi.

Müslümanların, 'Sizin hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir' Hadis-i Şeriflerini düstur edinmeleri gerektiğini belirten Yıldırım, "Karakterleri 0-6 yaşlarında şekillenen bu yaştaki evlatlarımızı Kur'an'i ahlâk ile terbiye etmeliyiz ki, başka karakterlere bürünmesinler. Özellikle çocukların en çok ilgilendiği ve izlediği kötü amaçlı çizgi filmlerden uzak tutmalıyız. Ebeveynler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Etkinlik, minik erkek ve kız çocuklarının ezbere ve koro halinde seslendirdikleri ilahi ve şiirler ile okudukları ayet ve hadislerle devam etti.

Konuklar tarafından çocuklara hediyelerin verildiği program, etkinlik yapılan dua ile sona erdi.  (Süleyman Tunç - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.