Ceylanpınar HÜDA PAR'a saldırıyı telin etti

Ceylanpınar HÜDA PAR'a saldırıyı telin etti

Hür Dava Partisi Ceylanpınar İlçe Teşkilat binasının kimliği belirsiz kişiler tarafından molotoflu saldırıya uğraması kitlesel basın açıklaması ile telin edilirken bünyesinde onlarca STK'yı barındıran Ceylanpınar STK'lar Platformu menfur saldırıyı kınadı.

ŞANLIURFA - HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Teşkilatı binasına düzenlenen moltoflu saldırı kitlesel basın açıklaması ile kınandı. Basın açıklamasında saldırıyı gerçekleştirenler karanlık ruhlular olarak nitelendirilirken bu kişilerin gerçek yüzlerinin halka gösterileceğine vurgu yapıldı.

 

HÜDA PAR'a düzenlenen saldırı Ceylanpınar halkında ciddi rahatsızlığa neden oldu. Bünyesinde onlarca sivil toplum kuruluşunu barındıran Ceylanpınar STK'lar Platformu menfur saldırıyı kınadıklarını açıklayarak HÜDA PAR'a destek ziyaretinde bulundu.

 

HÜDA PAR Ceylanpınar'a çıkarma yaptı
Hür Dava Partisi Ceylanpınar İlçe Teşkilat binasının molotoflu saldırıya uğramasından sonra, Hür Dava Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, Şanlıurfa il Başkanı Lokman Yalçın Viranşehir İlçe Başkanı Yakup Esmer ile birçok parti yetkilisi Ceylanpınar'a geldi.

"Ubeydullah Durna'nın katillerinin yakalanmaması bunları cesaretlendirmiştir"
Basın açıklamasından önce saldırı ile ilgili parti yetkililerinden bilgi alan heyet, daha sonra saldırıyla ilgili bilgi almak için Ceylanpınar Emniyet Müdürlüğüne gitti. Tarım Bakanı Mehdi Eker'in Ceylanpınar'da olmasından dolayı Emniyet Müdürünün yerinde olmadığını belirten bir emniyet yetkilisi, saldırganların tespiti için ellerinden geleni yaptıklarını, böyle bir saldırıyı beklemediklerini, parti binasında kamera sisteminin olmamasından dolayı soruşturmanın uzama ihtimalinin olabileceğini belirtti. HÜDA PAR heyeti ise daha önce de dernek çalışmaları sırasında defalarca saldırıya uğradıklarını ama saldırganların bir türlü yakalanmadığını belirterek bunun saldırganlara cesaret verdiğini vurguladı. Yüksekova'da şehit edilen Mustazaf-Der Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna olayının faillerinin hala yakalanmadığını hatırlatan heyet "Umarız bu olay da diğerleri gibi örtbas edilmez de biran önce failler yakalanır ve bunu yapanları halk görür."dedi.
Emniyet Müdürlüğünden ayrılan heyet resmi tatil olmasından dolayı savcıyla görüşemedi. Heyet basın açıklamasını okumak üzere parti binasına geldi.

 

Karanlık ruhlular doğan güneşten rahatsız
Basın açıklamasını Hür Dava Partisi Genel Başkan Başkan Yardımcısı Av. Zekeriya Yapıcıoğlu okudu.
Karanlık yapıların bu film ve senaryoda umduklarını bulamayacaklarını belirten Yapıcıoğlu şöyle konuştu: "Birileri bizi tahrik etmek ve oyunların içine çekmeye çalışıyor olabilirler ama istekleri hiçbir zaman gerçekleşmeyecek. Biz sükûnetimizi muhafaza etmeye devam edeceğiz. Biz provokasyona gelmeyeceğiz. Biz hiçbir zaman karanlık ruhlu insanlarla aynı derekeye düşmeyeceğiz. Biz bunu halkımıza ve karanlık ruhlu olanlara bunu bir kez daha buradan deklere ediyoruz "
Karanlık ruhluların yeni doğan güneşten rahatsız olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu her doğumun sancılı olduğunu bu tür olayların da yeni doğumun sancıları olduğunu, Allah'ın izniyle bu doğumun kutlu bir doğum olacağını vurguladı.

 

Sermayesi karanlık olanlar güneşten korkar
Açıklamasının devamında sermayesi karanlık olanın güneşten korkmasını anlaşılır bulduklarını ifade eden Yapıcıoğlu " Bizim bunu anladığımız gibi onlar da şunu iyi bilmeliler ki eğer güneşin doğma vakti gelmişse hiç kimse onu engelleyemez. Teşkilatımıza gönül vermiş kardeşlerimizde istirhamımız şudur; sakın provokasyonlara gelmeyin, anlık öfkenize yenilmeyin. Şunu unutmayın ki siyasette saldırganlaşan kaybetmeye mahkumdur"dedi.

 

Söyleyecek fikirleri olmayanlar ile zayıfların şiddete başvurduğunu hatırlatan Yapıcıoğlu, hiçbir zaman bu zayıflığı göstermeyeceklerini, dik duracaklarını ama diklenmeyeceklerini ama eğilmeyeceklerini, bükülmeyeceklerini ve yorulmadan çalışıp yollarına devam edeceklerini belirtti.

 

Onlarca STK saldırıyı kınadı.
Basın açıklamasının ardından saldırıyı kınadıklarını açıklayan Ceylanpınar STK'lar Platformu üyeleri Hür Dava Partisine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. STK üyeleri bu menfur saldırıyı kınadıklarını belirterek çok hassas bir dönemden geçtiklerini herkesin sükûnetle hareket etmesi gerektiğini ifade ettiler.

 

Saldırıyı kınayan STK'lar:

Ceylanpınar Kızılay Şube Başkanı Abdurrahman Sarıca,Bilgi Eğitim Der başkanı Ahmet Aydın,Sağlık-Sen Başkanı M.Ali Akay,Cesiad Başkanı Mehmet Yılmaz, Eğitim-Sen Başkanı Abdurrezak Oral,Eğitim Birsen Temsilcisi Mustafa Turan,Dolmuş Koop.Başkanı Halef Bulut,Yol-iş Sendikası Başkanı İbrahim Yılmaz,Kamyoncular Koop.Başkanı Abdulkadir Abak,İlim Eğitim Derneği Başkanı M.Ali Aslan,Eğitim Derneği Başkanı Metin Demir,Tarım İş Sendikası Başkanı Nevzat Yıldırım,Tüm Emekli Sen Başkanı Selahattin Kaya ziyaret sırasına hazır bulunamayan birçok STK (Osman Gülebak-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.