Ceylanpınar'da kefenli eylem

Ceylanpınar'da kefenli eylem

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye'deki çatışmalardan seken kurşunların ve şarapnel parçalarının ilçelerinde ölümlere neden olmasını 40 STK protesto etti.

ŞANLIURFA - Ceylanpınar'da 40 STK'nın desteği ile yapılan eylemde protestoculardan 3 kişi kefen giyerek yere uzandı ve kefenlere son 10 gün içinde ilçeye ulaşan kurşunlar ve şarapnel parçaları ile hayatını kaybeden Şükrü Kahraman, Mahsun Ertuğrul ve Mehmet Gündüz adlı vatandaşların isimleri yazıldı. Diğer eylemciler ise ağızlarını bantlayarak 3 dakika susma eylemi yaptı.

Eyleme destek verenler adına açıklamada bulunana Ceylanpınar Eğitim Bir Sen Başkanı Mustafa Turan, sınırda yaşanan sıkıntılar ile ilgili olarak defalarca kez açıklamada bulunduklarını ancak bu güne kadar kendilerini duyan kimsenin olmadığın söyledi. Turan, "Bu yüzden bu sefer basın açıklaması yapmayacağız, basın gösterisi yapacağız. Bu sessiz bir eylem olacaktır." İfadelerini kullandı. Eylemde ilçede yaşamını yitiren 3 kişinin ölümü kefen giyilerek protesto edildi.

Son 10 günde 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı olayları protesto etmek için düzenlenen eyleme Eğitim Birsen, Memur Sen, Ensar Der,Diyanet Sen ve Bilge Eğitim Der'in de bulunduğu 40'a yakın STK destek verdi.

Eylem kalabalık grup sessiz bir şekilde dağıldı (Mazlum GÜL-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.