Çınar’ın Kalığ köyünde kutlu doğum etkinliği 2015 FOTO

Çınar’ın Kalığ köyünde kutlu doğum etkinliği 2015 FOTO

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından, Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı Yıllarca (Kalığ) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

‘Kutlu Önder Hazreti Peygamber’ temasıyla yapılan etkinlik  için Kalığ köyünde, günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapan Peygamber Sevdalıları Platformu gönüllüleritarafından, Özlem Ajans’ın   Kutlu Doğum için özel hazırladığı CD’leri köyün  her evine ulaştırıp   hediye ederek,  halkı  Kutlu Doğum etkinliğine davet etti.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Platformun kurulduğu Kalığ köy meydanı, tevhid bayrakları, flamalar ve üzerinde Peygamber Efendimiz ile ilgili  yazılmış sözlerin bulunduğu pankartlarla donatıldı.

Etkinlikten saatler öncesinden alana akın eden   kadın ve  erkekler  için alanda ayrı yerler tahsis edildi. Etkinlik   için bekleyen köylüler, okunan ilahi ve ezgiler eşliğinde sık sık tekbirler getirerek, beraberlerinde getirdikleri bayrak ve flamaları dalgalandırdı.

STK temsilcileri, bölgenin tanınmış âlim ve kanaat önderleri ile İslami davadan yıllardır zindana atılan Yusufilerin çilekeş ailelerinin de yoğun bir katılım gösterdiği Kalığ Kutlu Doğum etkinliği, molla Ubeydullah Burak’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın sunuculuğunu yapan Nurul Emin Gökgöz’ün program akışını aktarmasının ardından okunan Kürtçe mevlit ile alanı hınca hınç dolduran kalabalık, büyük bir coşkuyla mevlide eşlik etti.

Yer yer duygusal anlarında yaşandığı mevlidin okunmasından  sonra sahneye çıkan özlem ajans sanatçılarından Bilal Güler seslendirdiği ilahilere, halk da tekbirleriyle eşlik etti.

Kısa bir selamlama konuşması yapan Molla Abdurrahman Gülçer, buraya toplanma sebeplerinin sadece Hz. Peygambere olan sevgilerini bir nebze olsun göstermek olduğunun belirterek, “Buraya toplanan Muhammedîer, sadece Hz. Peygambere olan sevgilerini bir nebze olsun göstermek için geldiler. Kıyamet gününde her nefis kendi derdine düşerken, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (Sav) Allah’a şu talepte bulunuyor, ‘Ya Rabbi ümmetim, ümmetim. “ şeklinde konuştu.

Programda Kürtçe bir konuşa yapan Molla Celal Bozdaş, Peygamber Efendimizin örnek kişiliği ve şahsiyeti hakkında örnekler vererek, bir dava adamı ve lider olarak Hz. Muhammed’ i (sav) anlattı.

Resulullah’ın getirdiği davanın arkasında bugün de fedakâr insanların toplandığını belirten Molla Celal Bozdaş, “Allah, Resulü Hz. Muhammed ile bu davayı gönderdiğinde mustazaf, kandırılmış, zulüm altındaki  köle  insanlar Resulullah’ın adını duyunca, hakikati görünce, İslam’ın sesini duyunca O’na kulak verdiler ve onun etrafında toplandılar. Bugün de Elhamdülillah Resullullah’ın bıraktığı o davanın etrafında fedakâr, mustazaf, ruhları temiz Müslümanlar toplandılar, ellerini birbirlerine verdiler.“ ifadelerini kullandı.

Mekkeli müşriklerin Resulullah’a çok büyük iftiralar attıklarını belirten Bozdaş, “Mekkeliler Resulullah’a Muhammedül Emin diye sesleniyordu. Fakat ne zaman Muhammedül Emin o insanları tek olan Allah’a iman etmeye çağırdı, o zaman bu insanlar Hz. Muhammed’e (sav), haşa ‘sihirbaz, yalancı, bizi kandırıyor, insanları sömürüyor’ gibi çeşitli iftiralar attılar. Bu Sünnetulahtır, nerede hak ortaya çıkmışsa, batıl da hakkın önünü kapatmak için her türlü iftiraya başvurmuştur. Yer yüzünde fedakâr Müslümanlar oldukça hakkın önünü kapatamazlar. Tabi hak, batılın önünü kapatırsa, bedel ödenmesi gerek, cihat etmek, gayret etmek lazım. Hz. Resulullah ve arkadaşları da bedel ödedi, bugün burada toplanmamız içinde birçok kardeşimiz, o insanlar gibi bedel ödedi. Sümeyye, Yasir, Musab Bin Umeyr, Hamza, Hz. Fatma gibi bedel ödeyen Karacadağlı birçok kardeşimiz oldu.“ şeklinde konuştu.

Program devam ettiği esnada Hüda Par Diyarbakır il başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ve beraberindeki heyet gelerek programa iştirak  etti.

Kız çocukları ilahi grubunun ilahilerini seslendirmesinin ardından program Molla Bahattin Demir’in yaptığı dua ile program sona erdi.

ÇINARINSESİ

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.