Cizre konser ve defilelerle ahlaksızlaştırılmaya çalışılıyor

Cizre konser ve defilelerle ahlaksızlaştırılmaya çalışılıyor

​Âlimlerin, şeyhlerin, ilmin diyarı olan Cizre’de konser ve defile gibi etkinliklerin yapılmasına tepki gösteren Cizreliler, halkın maneviyatına aykırı etkinliklerin yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Cizreliler, Belediye ve Kaymakamlık tarafından yapılan konser ve defile gibi etkinliklerin maneviyata aykırı olduğunu belirterek, Hz. Nuh'a, İsmail Ebul-İz El-Cezeri'ye, Melayê Cıziri, Feqîyê Teyran'a ve birçok evliyaya ev sahipliği yapan ilçede, toplumun ahlakını yozlaştıran inanç değerlerini ifsad eden etkinliklere tepki gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre Koordinatörlüğü tarafından Metin Bostancıoğlu İlkokulu Konferans salonunda "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" temasıyla "İlmin Kapısı Hazreti Ali" konulu etkinliğe katılan vatandaşlar, halkın inanç değerleriyle uyuşmayan konser ve definelerin düzenlenememesi gerektiğini belirtiler.  

"Şuurlu Müslümanların ahlaksız etkinliklere karşı mücadele etmesi gerekiyor"

Cizre’de hayasızlığın yayılması için çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Peygamber Sevdalıları Cizre Koordinatörü Kadri Özalp, Şuurlu Müslümanların ahlaksız etkinliklere karşı mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Özalp, "Son zamanlarda kadim kültürüyle, âlimleriyle, Hazreti Nuh’un, Melaye Cezeri’nin, Şeyhlerin, Seydaların şehri Cizre’de hayâsızlık yayılmaya çalışılmaktadır. Bu hayâsızlığa vesile olarak da ahlaksız konser ve defile gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Şuurlu bütün Müslümanların buna karşı mücadele etmesi gerekmektedir. Bu hayâsızlığın bir şekilde bitirilmesi lazım. Buna tepki olarak belki farklı yönlü açıklamalara yapılabilir, şifayen konuşmalar olabilir, ancak yetersiz kalır. Bizim insanları bilinçlendirmemiz lazım. Bu gayeyle hareket etmemiz lazım." dedi

"Çalışmalarımızla hayâsızlığa karşı mücadele ediyoruz"

Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak yaptıkları etkinliklerle hayâsızlığa karşı bir mücadele verdiklerini belirten Özalp, "Bizler her sene kasım ayında 'Yolumuzu aydınlatan Yıldızlar' temalı sahabelerimizi tanıtan etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu sene de Hazreti Ali’nin hakkında Hadis-i Şerif ile işaret edilen ilim sahibi olmasını tema olarak işledik. Elhamdülillah etkinliğimiz çok iyi geçti. Ahlaksızlığın çok hâkim olduğu bir dönemdeyiz. Sadece Cizre değil, genel olarak Türkiye’de bu ahlaksızlığın önüne geçişmesi için insanlarımızın bilinçlenmesi lazım. İslam’ı iyice tanıması lazım. Bizde kültürel çalışmalarla bu yönde hayâsızlığa karşı bir mücadele içine giriyoruz. Mücadelemizde elhamdülillah başarıya ulaşıyoruz, yalnız daha çok etkinlikler düzenleyerek insanlara ulaşmalıyız. Bu etkinlikler sadece salonlarda değil, her alanda yapılması gerekmektedir. Peygamberimizin dediği gibi 'ashabım gökteki yıldızlar gibidir kim onların peşinden giderse yolunu şaşırmaz' biz bu düsturla peygamberimizin ashabını insanlara tanıtmaya çalışıyoruz. Tekrardan iman, hayâ, ilim vs. sahabelerin ortak noktalarını bulup bu özellikleri halkımıza açıklamaya çalışıyoruz. Bu gayeyle birlikte insanlarında bu şekilde yaşamalarını vesile olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Defile ve konserler Cizre’nin maneviyatına zarar veriyor"

Cizre’de yapılan defile ve konser gibi maneviyata aykırı etkinlikleri istemediklerini belirten Nurullah Şimşek, "Peygamber Sevdalıları Vakfı Cizre’de Hazreti Ali'yi anma etkinliği düzenledi. Hazreti Ali üzerine yapılan konuşmada çok istifade ettik. Böyle programlar ilk ve son olmaması lazım. Gerçekten ihtiyaçtır. Bu etkinlikler sadece burada kalmaması lazım. Şahıslar olarak değil, hepimiz Müslümanlar olarak sahaberlerin hayatını hayatımıza katıp öyle devam etmeliyiz. Çünkü onlar gerçekten çok güzel yaşadılar ve Allah’ın onlara verdiği nimeti güzel değerlendiler. Cizre’de son zamanlarda yapılan defile ve konserleri istemiyoruz. Cizre kadim bir şehirdir, saçma programlar Cizre’ye zarar veriyor. Çünkü Cizre âlimlerin yetiştiği ilim yeridir. Bu tür etkinlikler Cizre’nin maneviyatına zarar veriyor." diye konuştu.

"Cizre’mizin ahlaksız etkinliklerle tanıtılmasını istemiyoruz"

Cizre’yi ahlaksız etkinliklere tanıtılması gerektiğine vurgu yapan Mehmet Zeki Pürnek: "Bugün burada Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Hazreti Ali’yi anma etkinliği düzenledi. Bizde onları dinledik. Allah razı olsun. Çok keyif aldık, özellikle Hazreti Ali’nin hayatını daha iyi öğrenmiş olduk. Biz Cizre’mizi defilelerle, konserlerle ve bu tür ahlaksızlık etkinliklerle tanıtmak istemiyoruz. Biz Cizre’mizi Hazreti Ali etkinliği gibi güzel dini uygulamalarla tanıtmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Cizre âlimlerin, ilmin, irfanın ve izzetin yeridir"

"Cizre kötü şeylere layık değildir. Cizre kurulduğu bu günden itibaren âlimlerin, ilmin, irfanın ve izzetin yeri olmuştur." diyen Ahmet Pürnek ise şöyle konuştu;

"Hazret Ali etkinliğinden dolayı çok memnun olduk. Bu tür etkinliklerin sık-sık yapılmasını istiyoruz. Bundan birkaç gün önce Cizre’de defile gibi etkinlikler yapılmış. Keşke Allah ve Peygamberinin muhalifleri Cizre’de olmasaydı. Çünkü Cizre kötü şeylere layık değildir. Cizre kurulduğu bu günden itibaren âlimlerin, ilmin, irfanın ve izzetin yeri olmuştur."

Hatırlanacağı üzere Cizre Belediye ve Kaymakamlığı tarafından Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle tepkilere rağmen, "Cizre modayla buluşuyor asırlık gelecek sahnede" sloganıyla Cizre’nin kültürünü yansıtmayan açık-saçık dekolteli elbiselerin sergilendiği bir defile düzenlenmişti. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.