Cizre Nuh Gıda Bankası yüzlerce aileye yardımda bulundu

Cizre Nuh Gıda Bankası yüzlerce aileye yardımda bulundu

Cizre Nuh Gıda Bankası şubat ayında yüzlerce mağdur aileye gıda, giyim, ev eşyası ve nakdi gibi çeşitli yardımlarda bulundu.

Cizre Nuh Gıda Bankası, yaptığı yardımlarla fakir ve yetimleri sevindirmeye devam ediyor. Şubat ayı faaliyet raporunu açıklayan Gıda Bankası, yüzlerce mağdur aileye gıda, giyim, ev eşyası ve nakdi gibi çeşitli yardımlarda bulunduklarını açıkladılar.

Yardım faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Cizre Nuh Gıda Bankası Genel Başkanı Yusuf Özalp, yaptıkları yardımların içerisinde temel gıda, giyim, ev eşyası ve nakdi yardımlar bulunduğunu söyledi.

Özalp, “Şubat ayı içerisinde daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelerimize Allah’ın yardımıyla bir kez daha yardımlarımızı ulaştırmış bulunmaktayız.  140 aileye kendilerini bir ay idare edebilecek şekilde temel gıda yardımı, aracı usulü ile 62 aileye ayakkabı-giyim yardımı, evi tamamen yanan bir aileye 7 bin TL nakdi yardımla birlikte birer adet buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın yardımı, ayrıca aracı usulü ile 4 ailemize de ev eşyası yardımlarıyla toplamda 207 aileye yardımlarımızı ulaştırdık.”  dedi.

Hayırseverlere çağrı

Hayırseverlere çağrıda bulunan Özalp, "Bu gün itibariyle Gıda Bankamıza bizzat müracaatta bulunan aile sayısı 5 bin 300 olarak kayıtlarımıza geçmiştir. Kayıtlı ailelerimiz arasında yardıma 1. dereceden muhtaç yüzlerce ailemiz bulunmaktadır. Yardıma muhtaç bu fakir ve yetim aileler hepimizin, bu münasebetle hayırsever halkımıza sizin aracılığınızla Peygamberimizin (sav) şu hadisi şerifi ile çağrıda bulunmak istiyorum, “Yetim ve muhtaçların işleriyle ilgilenen kimse, ister yakınlarından olsun, ister yabancılardan olsun, (orta parmakla işaret parmağını göstererek) benimle Cennette şu iki parmak gibi beraber bulunacaktır.” Bu şuur ve bilinçle tüm kardeşlerimizden bu ailelere ulaşmamız noktasında bizi aracı kılıp bağışlarda bulunmalarını temenni ediyoruz.” dedi.İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.