Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasağında bilanço ağırlaşıyor

Cizre’de devam eden sokağa çıkma yasağında bilanço ağırlaşıyor

Şırnak'ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağı bir haftasını doldururken ilçede dün gece şiddetli patlamalar yaşandı. Yaşanan son çatışma ve patlamalarda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi.

Şırnak Valiliğinin 4 Eylül Cuma günü sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Cizre’de, Nur ile Yafes mahallelerinde devam eden operasyonlarda şu ana kadar en şiddetli patlamalar dün gece yaşandı.

Çatışmanın sabahın erken saatlerine kadar devam ettiği ilçede yaşanan şiddetli patlama ve silah sesleri ilçenin her yerinden duyulurken iddialara göre 8 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

Yaşanan patlamaların ardından mahallenin iki farklı noktasında evlere isabet ettiği tahmin edilen mermilerin ardından yangın çıktı. Yangın sonrası binaların tahrip olduğu ve büyük bir dumanın çıktığı görüldü. Patlamanın şiddetli olması ve büyük bir yangının çıktığı diğer mahallelerde net bir şekilde gözükürken patlamada ölen veya yaralanan olup olmadığı hakkında bilgi edinilemedi.

Aynı saatlerde Cudi Mahallesinde de şiddetli bir patlamanın yaşandığı ve büyük bir yangın çıktığı görülürken mahallede bir evin rastgele tarandığı ve evde bulunan 5 kişiden dede ile torun yaralanırken anne, baba ile büyük çocuklarının hayatını kaybettiği belirtildi.

Yafes Mahallesinde ise önceki gün başlatılan operasyonunun genişletilerek devam ettiği gözlenirken mahallede gece başlayan şiddetli patlama ve silah sesleri sabah saat 08.00’e kadar devam etti.

İlçede sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 4 Eylül Cuma gününden bu yana en şiddetli patlama ve silah sesleri dün gece duyulurken iddialara göre sadece Yafes Mahallesinde dün gece 5 kişi hayatını kaybetti.

Yaşanan patlamaların ardından Cizre Devlet Hastanesine çok sayıda yaralı götürüldüğü ancak personelin yetersiz kaldığı belirtildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.