Cizre’de yardım dağıtımında uzun kuyruklar oluştu foto

Cizre’de yardım dağıtımında uzun kuyruklar oluştu foto

Sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kalktığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşanan çatışmalarda evleri zarar görenler, dağıtılan yardımdan alabilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde uzun kuyruklar oluşturarak saatlerce bekliyor.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kısmi olarak kaldırılan yasak sonrası vatandaşlar temizlik çalışmaları yapmaya çalışırken bir yandan da çatışmalarda evleri zarar görenlerin  yardım alabilmek umudu ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde uzun kuyruklar oluştuğu görüldü.

İlçede yaşanan çatışmalarda evleri tahrip olan aileler Cizre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde dağıtılan yardımdan alabilmenin umudu ile başvuru dilekçelerini hazırlayıp uzun kuyruklar oluşturduğu görülürken, yardım alabilmek için  sıraya giren erkek ve bayanlar sıranın kendilerine gelmelerini bekleyerek saatlerce sırada bekliyor. Sıraya giren bazı kadınların beraberinde küçük çocuklarını da getirdikleri gözlendi.

Cizre'de yardıma muhtaç ailelerin olması ve 80 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca yaşanan çatışmalar nedeni ile mağduriyetleri daha da artan Cizreliler uzun kuyruklar oluşturarak mesai saatinin bitimine kadar sıra kuyruğunda bekliyor.

Öte yandan daha önce Cizre Müftülüğünün dağıttığı kartlarla alışveriş yapmaya gidenlerin alışveriş merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturduğu gözlendi.

İlçede sokağa çıkma yasağında yaşanan çatışmalarda 6 ile 8 bin arasında ev zarar görmüş ve evleri zarar gören birçok aile ya başka mahallelerde bulunan akrabalarına sığınmış ya da evlerinin zarar görmeyen bir odasında yaşamlarını devam ettiriyor.

İLKHA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.