Cizre'deki çocuk 6-8 Ekim olaylarında çalınan fişekle vurulmuş

Cizre'deki çocuk 6-8 Ekim olaylarında çalınan fişekle vurulmuş

Cizre'de başından aldığı mermiyle ölen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın 6-8 Ekim olaylarından PKK yandaşları tarafından yağmalanan av bayilerinden çalınan fişekle vurulduğu ortaya çıktı.

Cizre'de başından aldığı mermiyle ölen 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın otopsi raporu açıklandı. Kazanhan'ın başından çıkan cismin 5 santimetre uzunluğunda 2 santimetre genişliğinde av tüfeği fişeği olduğu belirtildi.

Adli Tıp Kurumu'nda raporunda ayrıca, Kazanhan'ın kafasından çıkan fişeğin 6-8 Ekim olaylarında PKK yandaşları tarafından yağmalanan av bayilerinden çalınan fişeklerden olduğunun kuvvetle muhtemel olduğu kaydedildi.

Nihat Kazanhan'ın, başındaki merminin polis silahına değil, av tüfeğine ait olduğu belirtilen raporda, şu bilgilere yer verildi:

"Polis Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan inceleme sonucunda ölen şahsın kafasından çıkan parçanın; bir adet roket şeklindeki plastik tapa, 12 numara av fişekleri içerisinde bulunan tapalara ait olup, yivsiz-setsiz av tüfeği ile atılmış olduğu tespit olunmuştur.

Emniyet müdürlüklerimiz ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğümüz kuvvesinde bu tür bir silah ve malzemesi bulunmamaktadır. Ancak bölge yerleşim bu tür av tüfeklerinin ve malzemelerinin örgüt mensupları ve müzahir kitle tarafından yoğun bir şekilde kullanıldığı bilindiğinden bahse konu şahsın ölümüne sebep olan nesnenin bu kesimin faaliyetleri esnasında kullanılan bir silahtan kaynaklandığı kesin olarak anlaşılmaktadır. Ayrıca 6-8 Ekim olaylarında av bayilerinin yağmalandığı kayıtlarımızda mevcut olduğundan bu iş yerlerinden yağmalanan fişeklerin kullanılmış olduğu kuvvetle muhtemeldir."

Hatırlanacağı gibi HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından birçok ilde olay çıkararak İslami kurum ve dindar kişilere saldırarak halkın işyerlerini talan eden PKK yandaşları, bazı av bayilerini yağmalamış, av ve pompalı tüfeklerle bunlara ait fişekleri çalmıştı.

Diyarbakır'da da kurban eti dağıtan Yasin Börü ve arkadaşlarını katledip, 3. kattan atan, üzerlerinden arabayla geçtikten sonra yakan ve başlarını taşla ezan PKK yandaşları büyük bir vahşete imza atmıştı.  (İLKHA)

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.