Davet İslam'ın doğuşu ile başlamıştır

Davet İslam'ın doğuşu ile başlamıştır

Tatvan Umut Der tarafından düzenlenen seminerde İslam'ın gönüllerde yer tutması için davetin önemi anlatıldı. Programda davetin, İslâm'ın doğuşu ile başladığı ve birlikte yürüdüğü belirtildi.

BİTLİS - Tatvan Umut Der tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak Batman Hira Der Başkan Yardımcısı Şehmuz Emlük katıldı. Dernek binasında gerçekleşen seminerde, dinin emirlerine önem veren her Müslüman'ın, okuduğu ayet ve hadisin yalnız kendisi için değil bütün Müslümanlar için olduğunu bilmesi ve buna davet etmesi gerektiği belirtildi.

 

Programda konuşan Batman Hira Der Başkan Yardımcısı Şehmuz Emlük, tüm peygamberlerin ashabıyla İslam'a çalıştıklarını ifade ederek, "Hz. Nuh 950 yıl İslam için çalışmıştır. Gece gündüz kavmini İslam'a davet etmiş. Fakat İslam'a girenlerin sayısı parmak sayısı kadar vardı. Bunun dışında ona tabi olan olmadı. Eğer biz kendimiz bu zamanda çalışsak bizim sayemizde namaz kılacak oruç tutacak İslam'a asılacak belki yüzlerce insan olacaktır." dedi.

 

Biz Müslüman isek İslam davası uğruna çalışmamız üzerimize farzdır
"Hz. Nuh 950 yıl çalışmış biz birkaç yıl çalışalım" diyen Emlük, İslam'a davetin her an yapılması gerektiğini şöyle anlat: "Allah'u Teâlâ çalışmamayı peygamberlere bile kabul etmemiştir. Bize hiç kabul etmez. Eğer biz Müslüman isek bu dava uğruna çalışmamız gerekiyor. Kendi arkadaşlarımızı kendi dostlarımızı İslam'a davet edip onları yetiştirmeliyiz. Biz İslam'ı bulmuşuz, namazı bulmuşuz arkadaşlarımıza göstermeliyiz. Göstermesek Allah'u Teâlâ bize bunun hesabını soracak ve diyecek size nimet verdim bu nimeti niye yerine getirmediniz. Size iman verdim bu imanı niye başkasına göstermediniz. Size Kur'an-ı Kerim'i şuur ettim niye başkasına anlatmadınız."

 

Davet İslam'ın doğuşu ile başlamıştır
Dinin emirlerine önem veren her Müslüman'ın, okuduğu ayet ve hadisin yalnız kendisi için değil bütün Müslümanlar için olduğunu bilmesi gerektiğini dile getiren Emlük, davetin, İslâm'ın gönüllerde yer edebilmesi ve yayılması için gerekli bir unsur olduğunu söyledi.

 

Emlük, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bu nedenle ümmetin tümü bu farzı yerine getirmek için birleşmelidir. Davet, İslâm'ın doğuşu ile başlamıştır, birlikte yürümüştür. Allah'ın yeryüzünün tamamını yok edeceği Kıyamet gününe kadar da devam edecektir.

 

Eskiden bu memleketlerde Seydalar vardı. Seydalar dışında kimse okumayı bilmezdi. Herkes Seyda'nın ağzına bakardı. Hani bir çelik kasa olur ya nasıl kilitliyorlar ise o bilgi de Seyda'nın yanında kilitliydi. Günümüzde o kasa kırılmış. İlim ortadadır. İsteyen bir Kur'an-ı Kerim'in tefsirini iki ayda bitirir. Fıkıh konularını araştırır. Peygamber efendimizin hayatını okur. Ashabın hayatını okur. Bizi aşılayacak olan sadece bir şey var o da İslam'dır. Sen İslam'ı bilmesen başkasına anlatamazsın peygamber efendimizin, ashabının hayatını okuyacaksın ki birilerini İslam dinine davet edebilesin. Kişiyi İslam dinine davet ettin mi davet edilen kişi İslam için ne yaptıysa sevabına sen de ortaksın."

 

Seminer yapılan dua ve ikramlarla son buldu. (Menderes Beysülen - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.