Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine akreditasyon belgesi verildi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine akreditasyon belgesi verildi

Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne akreditasyon belgesi verildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin Tıp Eğitimi Programının değerlendirmesi amacıyla Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne yaptığı başvuru başarıyla neticelenmesi sonucu Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne akreditasyon belgesi verildi.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirilen akreditasyon belgesi takdim töreninde konuşan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül “Tıp eğitimi çok önemli ve insan hayatıyla ilgili bir eğitimdir. Üniversite olarak eğitime katkı sağlayacak böyle bir belgeyi almaktan çok mutluluk duyuyorum. Bilindiği gibi Tıp Fakültemiz 1966 yılında Ankara Üniversitesi bünyesinde kurulmuş yani 53 yıla yakın eğitim veren bir fakülte ilk defa akreditasyon belgesi alıyoruz. Türkiye’de 30 ‘a yakın Tıp Fakültesi akreditasyon belgesi almaya hak kazanan üniversitelerden biriyiz, bu da bize gurur veriyor, motive ediyor, motivasyonumuzu arttırıyor.” dedi. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Güloğlu ise yaptığı konuşmada, “Umarım bu akreditasyon sonucu Tıp Fakültemizin öğrencileri daha kaliteli ve daha donanımlı eğitim alırlar. Bu süreçte emeği geçen öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, “Bu süreklilik isteyen bir süreçtir. Türkiye’nin ilk kurulan Tıp Fakültelerinden biri olan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, vermiş olduğu tıp eğitimini bugün burada almış olduğu akreditasyon belgesiyle taçlandırmıştır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Sayek tarafından “Gelecekte Tıp Eğitimi” konulu sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından Tıp Eğitimi Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Güloğlu’na Akreditasyon belgesini takdim etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler