Diyarbakır’da yaz Kur’an kursları ilgiyle devam ediyor

Diyarbakır’da yaz Kur’an kursları ilgiyle devam ediyor

Okulların tatile girmesiyle beraber başlayan yaz Kur’an kursları Diyarbakırlı çocukların gösterdiği yoğun ilgi ile devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ‘Haydi Çocuklar, Kur’an Ayında Kur’an’la Buluşalım’ sloganı ile başlayan ve yaklaşık olarak 1,5 aydır devam eden yaz Kur’an kursları, Diyarbakır’ın tüm camilerinde büyük bir ilgi ile devam ediyor.

Okulların tatil olmasını fırsat bilerek yaz Kur’an kurslarına akın eden Diyarbakırlı kız öğrenciler, vakitlerini Kur’an-ı Kerim ve İslami ilimleri öğrenerek geçiriyorlar.

Kayapınar ilçesindeki Mekke Camii’nde Kur’an kursu öğreticiliği yapan Sümeyye Sırat, çocukları camide görmelerinin kendilerini mutlu ettiğini ve tüm çocukları camide görmek istediklerini vurguladı.

“En büyük korkumuz Kur’anların çocuksuz kalmasıdır”

Çocukların Kur’an’dan uzak kalmasının korkulacak bir durum olduğunu belirten Sırat, “Camilerde Kur’an okuyan çocukların sesi gelmiyorsa, o toplumdan korkulmalıdır. Biz, bu nedenle çocukları camilerde görmek istiyoruz. En büyük korkumuz, Kur’anların çocuksuz kalmasıdır. Kursa gelmek için yaş sınırlandırması yok. Ders almaya gelen yaşlılar da var. Hatta bir annemiz çocuğuyla birlikte gelip Kur’an öğreniyor. Kurslarda sadece Kur’an-ı Kerim öğretmiyoruz. Siyer, itikat, ibadet ve ahlak dersleri de veriyoruz.” dedi.

“Kur’an kursları toplumu güzelleştiriyor”

Kurs öğreticilerinden Emine Tarhan da ebeveynlerin, çocuklarını Kur’an-ı Kerim kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulunarak, “Çocuklar, ailelerinin veremediği İslami eğitimi, burada alabiliyor. İnşallah Kur’an kursları toplumu diriltecek ve daha güzel bir hale getirecektir.” ifadelerini kullandı.

“Tüm çocuklar Kur’an kurslarına gelsinler”

Yaz Kur’an kursları hakkındaki duygu ve düşüncelerini İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) anlatan öğrencilerden İlknur Güldalı ise şunları söyledi:

“Kursta dinimizi, Peygamber Efendimizin hayatını, Kur’an’ı Kerim’i, haram ve helalleri öğreniyoruz. Tüm çocuklar Kur’an kurslarına gelsinler.”

“Burada dinimizi öğreniyoruz”

2 yıldır Kur’an kurslarına gittiğini dile getiren Sevgi Fidan (10), “Buraya gelmeyi çok seviyorum. Burası çok güzel bir yer. Öğrenciler mutlaka gelsinler. Çünkü burada dinimizi öğreniyoruz.” şeklinde konuştu.

“Tüm çocuklar Kur’an-ı öğrenmek istiyor”

Kur’an kurslarının oldukça faydalı olduğunu aktaran Berfin İnci (11) ise, “Burada Allah’ın isimlerini, Peygamberimizin hadislerini, sahabelerin hayatını öğreniyoruz. Tüm çocuklar Kur’an-ı öğrenmek istiyor. Kurs çok güzel bir yer. Burada faydalı ve güzel dini bilgileri öğreniyoruz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Yunus Sırat/Ayten Oğuz-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.