Diyarbakır'da bayram öncesi tatlı satışları beklentileri karşıladı

Diyarbakır'da bayram öncesi tatlı satışları beklentileri karşıladı

Ramazan Bayramı dolayısıyla artan baklava ve kadayıf satışlarıyla tatlıcıların beklentileri karşılandı.

Bayram günlerinde en çok tüketilen tatlı türlerinden olan ve başta Diyarbakır olmak üzere bölgenin vazgeçilmezi haline gelen kadayıf tatlısı, son zamanlarda yaşanan deprem felaketinin etkisinde kalmadı.

Geçtiğimiz yıla nispeten yaklaşık yüzde 10 oranında zam alan baklava ve kadayıf, bu sene de bayramların vazgeçilmez tatlısı olarak yerini korumayı başardı.

Yaşanan felaketler dolayısıyla oluşan alım gücünün düşmesi ve maliyet fiyatlarındaki artışlar tatlı satışlarına etki etse de üreticiler, satışların beklentilerini karşıladığını dile getirdi.

Gerek son zamanlarda meydana gelen deprem ve sel gibi doğal afetler ve gerekse geçen seneden bu yana artan maliyetlerin etkisiyle mevcut tatlı satışları değerlendiren işletmeci Lütfü Karacaoğlan, sektör olarak tüm olumsuzluklara rağmen fiyatları sabit tutma gayreti içerisinde olduklarını ifade etti.

2023 yılı içerisinde yaşanan musibetlerden dolayı ister istemez halkın alım gücü düştüğünü belirten Karacaoğlan, "Mevcut satışlar beklentilerimizi karşılamak üzeredir diyebiliriz. Halk daha çok alım gücüne göre hareket ediyor. Bu da fıstıklı baklavadan çok cevizli baklavaya yöneltiyor." dedi.

"Deprem dolayısıyla fiyatlarımıza herhangi bir zam yapmadık"

Kurban Bayramı'nda insanların kurban ibadetine yönelirken Ramazan Bayramı'nda genelde oruçtan sonra tatlıya olan teveccühünün daha çok arttığını söyleyen Karacaoğlan, fiyatlarda geçen seneye nazaran yaklaşık olarak yüzde 10 oranında bir artış olduğunu kaydetti.

Karacaoğlan, "Gaziantep gibi çevre illere nispeten Diyarbakır'daki fiyatlar biraz daha düşük seviyededir. Şu an fıstıklı kadayıflar 230, cevizli kadayıf 170, fıstıklı baklava 250 ve cevizli baklavalarımız 170 TL bandındadır. Deprem dolayısıyla herhangi bir zam yapmadık. Çünkü halkın alım gücü belli. Alım gücünü göz önüne alarak kâr marjımızı yarı yarıya düşürüp ürünlerimizi daha uygun fiyata satmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.