Diyarbakır'da imamlara bağımlılıkla mücadele eğitimi

Diyarbakır'da imamlara bağımlılıkla mücadele eğitimi

Diyarbakır'da görev yapan imam-hatiplere, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için eğitim verildi.

Diyarbakır İl Müftülüğü ve Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Bağlar ilçesinde görev yapan imam-hatiplere "Bağımlılıkla Mücadelede Farkındalık Oluşturma Eğitimi" verildi.

Yaklaşık 180 imam-hatibin katıldığı aylık mutat toplantısı, Çelebi Eser Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda din görevlilerine bilgilendirmelerde bulunan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, bağımlılıkla mücadelenin zorlukları ve karşılaşılabilecek sorunlarını anlatarak, Diyarbakır'ın saha verilerini paylaştı.

Öger, "Bağımlılıkla mücadelede en önemli ayak, din görevlisine düşüyor. Bu anlamda her din görevlisi birçok konuda öncülük yapıyor. Din görevlilerinin, bağımlılıkla mücadelede görev yaptığı bölgede gençlerin sorunlarını bilmesi, ailelerin sosyoekonomik yapısının ne durumda olduğunu öğrenmesi önemlidir. Türkiye'de olduğu gibi bölgemizde ve Diyarbakır'da imamlara yönelik pozitif bir bakışın olduğunu görüyoruz. Bu olumlu bakış açısını mücadele noktasında kazanca çevirmek elimizdedir. Gençlerin sıkıntılarına, görevli arkadaşlar tarafından konuşularak yardımcı olunması bağımlılıkla mücadelede elimizi güçlendirir." dedi.

"Manevi rehabilitasyonun önemi çok büyük"

Bağımlılık yapıcı maddelere başlamada manevi boşluğun çok etkili olduğunu dile getiren Öger, "Önleyici ve tedavi sonrası yani tekrar topluma kazandırma noktasında manevi rehabilitasyonun önemi de çok büyüktür. Din görevlilerinin alkole karşı göstermiş oldukları hassasiyeti tütüne ve maddeye karşı da göstermeleri önemlidir. Toplumda var olan taciz, kadına karşı şiddet, hırsızlık, trafik kazaları ve cinayet gibi pek çok sıkıntının, alkol, uyuşturucu ve kumardan kaynaklandığını veriler gösteriyor. Üzülerek söylemek gerekir ki pek çoğumuz bu verileri kabul etmiyor ya da kendimize yakıştıramıyoruz. Şunu net bilmek gerekir ki biz suçlu aramanın peşinde koşarken gençlik ve aile elimizden kayıyor. Bizim elinden tuttuğumuz genç sayısı bir ise bir an önce bunu 10'a çıkarmamız gerekmektedir. Aksi takdirde önümüzde vicdani olarak rahatsız olacağımız pek çok olumsuz durumla karşı karşıya kalırız." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler