Diyarbakır'da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Diyarbakır'da, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla "Gençlik Buluşması" etkinliği düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlik, Selahaddin Eyyubi Camisi konferans salonunda yapıldı.


Etkinlikte konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Hazreti Muhammed'in ahlakının anlatılacağı güzel bir programda buluşmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, dünyanın her yerinde insanlığın ihtiyacı olan şeyin Peygamber Efendimizin tebliğini yaptığı ve kendisinin de örnek olarak yaşadığı İslam'ın nurlu mesajında olduğunu kaydetti.

Vali Su, Müslümanların da istikametini düzeltip inancını en güzel şekilde yaşaması ve Peygamber Efendimizin örnekliğini en güzel şekilde anlayıp hayatında tatbik etmesi gerektiğini ifade ederek, "İş peygamber efendimizi anlamaktan geçer. İşte bu toplantılarımızın, hocalarımızın, vaizlerimizin, ilahiyatçılarımızın ittifak ettiği Resulullah Efendimizi anlamaktır. Anladığımız ölçüde onun örnekliğini kendi hayatımızda tatbik etmek gerek. Onu anladığımız ölçüde onu sevmekle başlar. İnsan sevdiği insanı taklit eder. O yüzden Cenabı Hak hepimizi hakiki kul Peygamber Efendimize hakiki ümmet, onun sevdiklerini hakiki seven kullarından eylesin. Her şeyin başı sevgidir. İnşallah hepimiz peygamber efendimizin ümmeti olarak onun yolundan ona hizmet ederek ömür geçirmeyi cenabı hak hepimize nasip etsin." dedi.

"Gençlik Buluşması" programı kapsamında "İman ve İstikamet" konulu konferans veren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Diyarbakır'ın İslam, sahabe ve peygamberler şehri olduğunu dile getirerek, "Allah sahabenin yürüdüğü yoldan, Diyarbakır Surlarını İslam'a açan büyüklerimizin yürüdüğü yoldan yürümeyi nasip etsin. İstikamet üzeri yürüyenleri Allah ödüllendirmeye devam eder. Dünyanın üç kuruş menfaatine gönlümüzü kaptırır, istikametten vazgeçersek ahiretimiz perişan oluyor. Allah'a ihanet eden herkese ihanet eder. Çünkü Allah'ın dışında kimse her halimizi görmüyor. Sadece her halimizi gören Allah'tır. Kalp istikamet üzerine olmalı. Allah'ın sevgisinin olması gereken yere başkasının sevgisi dolmayacaktır." diye belirtti.

İşliyen, kursaktan geçen her bir lokmanın helal olmasının önemini işaret eden İşliyen, "Peygamber Efendimiz'in yolu yolumuz oldukça, ağzından yalan çıkmayan, kursağından haram geçmeyen, harama bakmayan, onun gibi kalbi imanla dolu ve ibadetinden taviz vermeyen insanlar oldukça inşallah akıbetimiz de peygamberler, şehitler ve sahabelerle birlikte olacaktır. Allah'ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun." (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.