Diyarbakır'da Suriyeli kadınlara sertifika verildi

Diyarbakır'da Suriyeli kadınlara sertifika verildi

Diyarbakır'da "Suriyeli Kadınlar Türkçe Öğreniyor" kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifika verildi.

Diyarbakır Valiliğine bağlı Aile Destek Merkezi tarafından verilen "Suriyeli Kadınlar Türkçe Öğreniyor" kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifika verildi.

Merkez Bağlar ilçesindeki Fatih Aile Destek Merkezinde gerçekleşen sertifika dağıtım töreninde, kursu başarıyla tamamlayan Suriyeli kadınlara sertifika takdim edildi.

Törene katılarak katılımcılara hitap eden Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "Öncelikle bizlerin misafiri olarak ülkemizde ve Diyarbakır'ımızda bizlerle birlikte yaşayan kardeşlerimiz Suriyeli hanımefendilerin Türkçe okuma-yazma kursunu başarıyla tamamladıklarını görmekten ve onların bu başarısının karşılığında sertifikalarını vermekten büyük bir mutluluk duyduğumu belirtiyor, onları özellikle kutlamak istiyorum." dedi.

Müslümanların, birbirlerinin dertlerini paylaşmak zorunda olduklarını dile getiren Güzeloğlu, "Bizler Suriye'de yaşanan savaş ve büyük acılar sonrasında oradaki yaşanan acıları dindirmek için sığınılacak ve acıları dindirecek bir ev sahipliği yaptık. Bu yüzden Suriyeli kardeşlerimize, geldiğinden bu yana sıcak bir ev sahipliği yapan Diyarbakırlı hemşerilerimize çok teşekkür etmek istiyorum. Bizler biliyoruz ki acılar ve sıkıntılar paylaşıldıkça azalır, dertler paylaşıldıkça eksilir. İnsan olmanın ve inanan bir Müslüman olmanın gereği olarak bize düşen de budur. Bir Müslüman, Müslüman kardeşinin acısına, eksiğine, derdine ortak olmak zorundadır ve onun derdini azaltmak için elinden geldiği kadar da katkı sunmak sorumluluğundadır." ifadelerini kullandı.

Program, sertifikaların dağıtımı ve kursiyerlerle çekilen hatıra fotoğrafının ardından sonra erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler