Diyarbakırlılar bayram namazında 5'inci Harem-i Şerife akın etti

Diyarbakırlılar bayram namazında 5'inci Harem-i Şerife akın etti

Bayram namazı için 5'inci Harem-i Şerif olarak kabul edilen tarihi Ulu Camiine akın eden Diyarbakırlılar, camiyi hınca hınç doldurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilendiği illerden biri olan Diyarbakır'da halk, bayram namazını kılmak için sabah namazından sonra camilere akın etmeye başladı.

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camiine akın eden Diyarbakırlılar, kılınan namaz ve okunan hutbenin ardından musafahalaşarak bayramlaştı.

Bayram namazı öncesi verdiği vaazle cami cemaatine hitapta bulunan Diyarbakır Müftüsü Lütfü İmamoğlu, kardeşlik ve uhuvvet konusuna vurgu yaptı.

Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur hocanın imamlığında kılınan bayram namazının ardından bayram hutbesi okundu.

Hutbe de bayramların; sevgi ve saygının, ülfet ve muhabbetin, şefkat ve merhametin, vefa ve sadakatin zirve yaptığı günler olduğunu belirten Yağmur, "Öyleyse, bugün, varlık sebebimiz anne babamızın ellerini hürmetle öpüp dualarını alalım. Mütebessim yüzlerimizle hayatın yükünü paylaştığımız eşimize sevgimizi gösterelim. Tatlı sözlerimizle göz aydınlığı çocuklarımızı bayram sevincine ortak edelim. Akraba ve komşularımızı ziyaret edip, bayramın neşesini çoğaltalım. Geçmişlerimizi hayır ve rahmetle yâd edip, dualarımızdan onları da nasiplendirelim." dedi.

Bayramların paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma günleri olduğuna vurgu yapan Yağmur, "Öyleyse yetimlerin ve öksüzlerin ışıl ışıl gözlerine bayram sevinci taşıyalım. Muhtaca, mağdura, kimsesize el uzatıp, onlara da bayramın huzurunu ve mutluluğunu tattıralım. Bayramın coşkusunu, hanelerimizden başlayarak, binalarımıza, mahallelerimize, şehirlerimize, ülkemize ve tüm dünyaya taşıyalım. Yeryüzündeki bütün mazlum ve mağdur kardeşlerimizin özgürce bayram yapabilmeleri için dua edelim. Edelim ki bayramımız bayram olsun." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.