Doğu Anadolu'da hayat buz tuttu

Doğu Anadolu'da hayat buz tuttu

Soğuk havaların etkisini gösterdiği Doğu Anadolu Bölgesinde termometreler eksi 24'ü gördü, araçlar, çeşmeler ve Murat Nehri'nin yüzeyi dondu.

Türkiye'de en düşük hava sıcaklığı Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıfırın altında 24 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava az bulutlu ve açık geçecek.

Gece, hava sıcaklığının eksi 24 dereceye kadar indiği Ağrı'da, soğuk hava nedeni ile donan araçlarını çalıştırmak isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Araçlarının soğukta donmaması için gece çalıştırdıklarını belirten Muhammed Doğan, "Gece hava sıcaklığı çok düştü, arkadaşım aradı 'aracım dondu' diye. Geldim şu an çalıştırmak için uğraşıyoruz. Normalde hava sıcaklıkları düştüğü için gece çalıştırıyoruz araçlarımızı, donmasın diye ama yine de fayda etmiyor." dedi. 

Kentin merkezinden geçen Murat Nehri'nin yüzeyi donarken soğuk hava nedeni ile çeşmelerde ve çatılarda buz sarkıtları oluştu.

Soğuktan etkilendiklerini belirten Serap Anığı adlı vatandaş ise şunları söyledi:

Ağrı'nın kış şartlarını biliyorsunuz, dışarıda duramıyorsunuz. Gördüğünüz gibi çatılarda sarkıtlar oluşmuş. Şu ana kadar kış güzel gidiyordu, bu saatten sonra hava nasıl gider bilemiyorum ama hava gerçekten çok soğuk, insanı olumsuz etkiliyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 24, Kars'ta 20, Erzurum'da 17, Ardahan'da 14, Erzincan'da 9, Tunceli'de 6 ve Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 5, Erzincan'da 3, Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 6, Kars ve Ağrı'da 5, Erzurum'da 3 derece olması bekleniyor.

Kar kalınlıkları kayak merkezlerinden Palandöken'de 60, Sarıkamış'ta 39, Ergan'da 13 santimetre olarak ölçüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.