Doğubayazıt'ta ‘Mustazaflar Haftası’ etkinliği

Doğubayazıt'ta ‘Mustazaflar Haftası’ etkinliği

Mustazaflar Haftası nedeniyle Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi tarafından düzenlenen seminer, yoğun katılımla gerçekleşti .

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi  tarafından dernek binasında düzenlenen ‘Mustazaflar Haftası’ etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. 

Sunuculuğunu Yunus Türkmen’in yaptığı program, Göksel Zeren’in okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşan Zeynelabidin Zerkaya, mustazaf  kelimesinin  anlamını tanımlayarak, ''Mustazaf terimi Kur’ani bir terimdir. Kur’an inmeden önce Araplar bile bu terimi kullanmıyorlardı. Mustazafın kelime manası, zayıf bırakılmış, hakları ellerinden alınmış, ezilmiş kişiler demektir. Mazlum terimiyle eşdeğerdir. “ dedi.

Mustazaflara zulmedenlerin  Kur’an’da müstekbir diye isimlendirildiğini belirten Zerkaya, “Kur’an'da mustazaflar ile müstekbirler karşı karşıyadır. Tıpkıı iman ile küfür, Allah'ın taraftarı ile şeytanın taraftarı terimleri gibi… İnsanlik tarihi boyunca Hz.Adem’den (a.s) Peygamberimize ve ondan sonra da günümüze kadar, mustazaflar hep Müslümanlar olmuştur. Musatazaflık  ve mazlumiyet  sürekli devam etmemiştir. Çünkü bu bir imtihanın gereğidir. Allah-u Teala Kassas Suresi 6. Ayet-i kerimesinde ‘Ve istedik ki yüryüzünde mustazaflara lütufta bulunalım,  onları önderler ve yeryüzünün varisleri kılalım.  Onları yeryüzünün  güçlü hakimleri  kılalım.’ buyurmuştur." Ifadelerini kullandı.

Zerkaya konuşmasında son olarak, "Mustazaflar her zaman sabretmişler, Allah’ın rızası için çalışmışlar. Allah’ın istediği süre boyunca Mazlumiyetleri devam etmiştir. Peygamberler katledilmiş, paramparça edilmişler, derileri soyulmuş  ama sabretmişler. Sonrasında bu sabra karşılık Allah-u Teala onlara bunun karşılığını gerek dünyada, gerekse ahirette vermiştir." dedi.

Zerkaya’nın  konuşmasının ardından program seslendirilen   ilahi ve ezgilerle devam etti.   

Daha sonra  dünya çapında zulüm gören mustazafları konu alan sinevizyon gösteriminin ardından, Ahmet Aksoyun’un  yaptığı dua  ile  program sona ererken,   katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.       ( Mutlu Zeren - İLKHA )








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.