Doğubayazıt'ta Yasinler Sabah namazında buluştu

Doğubayazıt'ta Yasinler Sabah namazında buluştu

Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi üye ve gönüllüleri Şehit Yasin Börü ve arkadaşları anısına sabah namazında merkez camiinde bir araya gelerek şehitler için Yasin okudular.

Kobani bahaneli 6-7 ekimde HDPKK’lilerce Diyarbakır’da vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadet yıldönümü münasebetiyle Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi üye ve gönüllüleri merkez camiinde sabah namazında bir araya gelerek Yasin-i Şerif okudular.

Merkez camiinde bir araya gelen üye ve gönüllüler, cami cemaati ile beraber sabah namazını kıldıktan sonra Müdür Akaya Hoca’nın öncülüğünde Yasin-i Şerif okudular. Cami cemaatinin de eşlik ettiği Yasin- Şerif dinletisi etkinliği Mustazaflar Cemiyeti Başkanı Cemal Arvas’ın yaptığı dua ile son buldu.

Hatırlanacağı üzere 6-7 ekim 2014 tarihinde Kobane bahanesiyle HDP MYK’nun Kobani’yi bahane ederek taraftarlarına  yaptığı ‘sokağa çıkın çağrısı’ üzerine sokaklara salınan HDPKK’liler, İslami STK binaları ve üyeleri ile sakallı ya da başörtülü mütedeyyin insanlara saldırmışlardı.

Kurban Bayramı münasebetiyle kurban eti dağıtan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Cumali Güneş, Riyad Güneş ve Turan Yavaş vahşice katledilmiş, çıkan olaylarda resmi rakamlara göre 53 kişi hayatını kaybetmişti.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.