Doktor atanmayan sağlık ocağı çürümeye terk edildi

Doktor atanmayan sağlık ocağı çürümeye terk edildi

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Çatak köyünde yapılan sağlık evi ve eczanenin hizmete açılmasını isteyen halk, sağlık durumlarından endişe duyduklarını söyledi.

Karlıova’ya bağlı Çatak köyünde yapılan sağlık evi ve eczanenin açılmamasından dolayı köylüler adeta isyan etti. Sağlıklarından endişe duyduklarını söyleyen köy halkı sağlık ocağının bir an önce hizmet açılmasını istedi.

Konuyla ilgili tepkisini dile getiren Çatak köyü muhtarı, Medeni Berk Yasin, doktorların köye atanmamasından dolayı sağlık ocağını hizmete açılmadığını söyledi. 

Yasin, “Devlet buraya bu kadar yatırım yaptı ama çürümeye yüz tutmuş. Neden bu sağlık evi açılmıyor yazık, günah. Bu paralar hep bizim cebimizden çıkıyor. Madem ihtiyaç yoktu neden yapıldı?” diyerek yetkililerin duruma el atmaları gerektiğini söylediler.

Köy sakinlerinde Ali Alkan, “Eşim rahatsızlığından dolayı doktorlar 24 iğne verdiler. Her gün ilçe merkezine gitmemiz lazım ama eşim her gün gitmesi ona eziyet veriyor ve bu yüzden iğneleri yapamıyoruz. Ama sağlık ocağımızı faaliyette olsaydı gider orda iğnemizi yapardık.” dedi. (İLKHA)

















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.