Dövdükleri doktordan özür dilediler

Dövdükleri doktordan özür dilediler

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Tarlacık köyü sakinleri, hastanede darp edilen doktor ve sağlık personellerinden özür diledi.

BİNGÖL - Karlıova'ya bağlı Tarlacık köyü sakinlerinin, hastanede darp edilen doktor ve sağlık personellerinden özür diledi. Saldırıya uğrayan doktor da, köylüleri af ettiğini söyledi.

 

Karlıova ilçesine bağlı Tarlacık köylüleri tarafından doktor ve sağlık personellerinin darp edilmesi, birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar tarafından kınanarak saldırıyı gerçekleştirenlerin biran önce cezalandırılması istenmişti.

 

AK Parti İlçe Başkanı İlyas Bingöl’ün girişimleri sonucu köylülerle görüşmeyi kabul eden Doktor Esra Yırtar ve sağlık çalışanları Hastaneye gelen köylülerle bir araya geldi.  Saldırı gerçekleştirenlerin yakınları olduklarını ifade eden köylüler, doktor ve sağlık çalışanlarından özür dileyerek af isteyerek, hastanede oluşan hasarı da kendilerinin karşılayacağını ifade ettiler. Doktor Esra Yırtar köylüleri af ettiğini ifade ederek bana yapılan bu saldırının bir daha gerçekleşmemesini ümit ettiğini söyledi.

 

Af etmenin Allah mahsus olduğunu dile getiren Esra Yırtar, “Hastamızı ben 45 dakika geri döndürmek için büyük çaba sarf ettim oysa hasta tıbben ölmüştü. Ama ben bir umut hastayı geri getiririm diye mücadele ettim bana ve arkadaşlarıma yapılan saldırı beni çok üzdü ben bu saldırıyı hak etmedim. Üstelik bir bayan olarak hiç hak etmedim.” dedi.

 

Karlıova Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Orhan ise, yaptığı açıklamada, "Doktor hanımın tayinin çıktı, burada değil de memleketinde ailesi ile birlikte bayramı kutlaması gerekirken, hastanemizdeki doktor sıkıntısından dolayı Bayramda burada bizimle beraber çalışmak istedi. Bunun üzerine bu olayın yaşanması bizi farklı bir şekilde üzmüştür." ifadelerini kullandı.

 

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde Salı günü kalp krizi ile hayatını kaybeden Mehmetcan Dündaran'ın (62) yakınları doktor ve 7 sağlık personelini darp etmiş hastanede büyük hasara neden olmuştular. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.