"Düştüğümüz durumun sebebi Kur'an'sız bir hayattandır"

"Düştüğümüz durumun sebebi Kur'an'sız bir hayattandır"

Şırnak'a bağlı Kumçatı Beldesi'nde Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der tarafından Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinlik yoğun katılımlı bir şekilde gerçekleşti.

ŞIRNAK- Peygamber  Sevdalıları Platformu üyesi Cami-Der’in Şırnak’ın Kumçatı Beldesi’nde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine, çevre köylerden gelenlerin  katılımıyla coşkulu geçti.

 

Etkinlik Kumçatı Beldesi’nin belediye arkasındaki etkinlik alanında saat 13.30 Kur’anı Kerim tilavetiyle başladı.

 

Asım Özalp’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, mevlithanların Mevlid-i şerif okumalarıyla devam etti.

 

Ardından Özlem Ajans sanatçı Bilal Güler ilahi ve ezgilerle katılımcıları coşturdu. Botan çocuk erkek ve kız ilahi grubunun yaptığı ilahiler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattığı görüldü.

 

Salavat ve tekbirlerin sıkça getirildiği programda Molla Kerbela Şanlı kürtçe yaptığı konuşmasında, Peygamber ve sahabe hayatından anektodlar aktardı.

 

İnsanların şuan işlerinde güçlerinde zevk u sefalarında olduğunu fakat bu topluluğun amacı Allah ve Resulune olan bağlını gösterdiğini bununda mükâfatını izzeti dergahında alacağını belirtti.

 

Allah’u Tela’nın bazı görevli melekleri olduğunu ve bu meleklerin yeryüzünde Allah ve Resulu için çarpan kalpleri kontrol etmekle görevli olduklarını belirten Şanlı’’ Allah’tan bahsedip onu yücelten onun Resulü için salavat getirenler bu melekler o cemaatte oturup onlara şahitlik ediyorlar. Melekler arşı ala yükselip Allah teala sorar bu meleklere nerden geliyorsunuz diye onlarda ya rabbi senin ismini yüceliğini, peygamberin sevgisini kazanmış Kumçatı Beldesi’nden geliyoruz diyecekler. Allahu teala diyecek ki meleklerim şahit olun o benim için resulün aşkı için çarpan kalpleri bende affettim diyecektir’’dedi.

 

"Peygamberin ahlakı Kur’andı’’
Peygamberin hayatından kesitler aktaran Şanlı “ Sahabe Hz Ayşe’ye soruyorlar ‘Bize Peygamberden biraz bahseder misin?’  diye. Hz Ayşe de, ‘Sizin evinizde Kur’an ı Kerim yok mu? Onu okumuyor musunuz?’  Onlar da var deyince işte Resulullahın ahlakı Kur’andı. Kur’an’ı açın okuyun orda Resulullah’ı  göreceksiniz. Bizim bu zamanda düştüğümüz bu sıkıntılar dünyanın bu buhranı Kur’ansız geçen hayatımızın sonucudur. Onu iyi okuyup anlamadığımızdandır’’ diye konuştu.

 

Sahabelerin yaşayış tarzlarından Peygambere olan itaat, samimiyet ve fedakârlıktan örnekler veren Şanlı daha sonra’’Ey Müslüman kardeşlerim bacılarım iman ve samimiyetimiz Zeyd bin Harise gibi olması lazım, ihlâsımız da onun gibi güçlü olması lazım. Canımızla malımızla her şeyimizle Peygamber yolunda feda etmektir işte Zeyd bunu yaptı hem de biran düşünmeden. Rabbimiz bizden samimiyet ve bağlılık istiyor .Lazım gelir ki sahabe gibi tabiinler gibi hayatımızı ,yaşantımızı İslam’a  göre şekillendirmemiz lazım gelir. Resulullah bizden ne istemişse tavizsiz, şartsız yerine getirmemiz gerekiyor. Resulullah’ın sevgisi bizim kanımıza beynimize işlenmesi gerekiyor.Her zerremiz her damarımızla Allah ve peygamber aşkıyla faaliyet göstermesi gerekiyor’’ ifadelerini kaydetti.

 

Yapılan konuşmanın ardından tekrar ilahiler seslendirildi. Program yapılan dua ile son buldu. (Ekrem Payan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.