Eğer idarede söz sahibi olursak topluma daha faydalı olacağız

Eğer idarede söz sahibi olursak topluma daha faydalı olacağız

​HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Tasalı, idarede söz sahibi olurlarsa topluma daha faydalı olacaklarını belirterek, "Siyasetten hiçbir maddi menfaat beklentimiz söz konusu değildir." dedi.

HÜDA PAR Bingöl İl ve Solhan İlçe teşkilatı, Ramazan Bayramı dolayısıyla HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayları Hamdullah Tasalı ve Fuat Sönmez’in katılımıyla seçim irtibat bürosunda bayramlaşma programı düzenledi.

 Katılımcıların bayramını tebrik eden HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Tasalı, bu bayramın, İslam coğrafyasında devam acıların son bulmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Tasalı, "Bizden umut bekleyen çaresizler çözüm ve çare bekliyor. Mazlum ve mahrumlar ellerinden tutmamızı bekliyor. HÜDA PAR bir umut ve çaredir. Denenmiş bir başarısızı denemek akıllı insanların işi değildir. HÜDA PAR olarak idarede söz sahibi olmak istiyoruz. Eğer idarede söz sahibi olursak ve elimiz güçlü olursa topluma daha faydalı olacağız. Biz yola çıkarken, topluma hizmet etmek için yola çıktık. Siyasetten hiçbir maddi ve menfaat beklentimiz söz konusu değildir." diye konuştu.

"Siyasetimizin merkezine insan ve adaleti almışız"

HÜDA PAR olarak siyasette yola çıkarken parti programlarına Kur’an-ı ve Resulullah’ın yolunu örnek aldıklarını vurgulayan Tasalı, "Onlar bizim şiarımızdır. Onlar bizim kaynağımız, öncülerimizdir. Bundan ötürü biz doğruluğu, hakkı, adaleti Kur'an merkezli olarak işliyoruz ve siyasetimizin merkezine de önce insan ve adaleti alıyoruz. Zira insan Allah'ın yeryüzünde yarattığı en şerefli varlıklardandır." ifadelerini kullandı.

"Siyasette insanları ötekileştirmeyi ve dışlamayı uygun görmüyoruz"

Konuşmasının sonunda Tasalı, şunları söyledi: "Tüm insanları yaratılışta kendimize denk görüyoruz. Dolayısıyla biz siyasetimizde adaleti ön plana çıkarıyoruz. Menfaat ve çıkara dönmüş olan siyaset her şeyi kendine istiyor ve siyaseti bir yere varmak için kendine basamak olarak kullanıyor. Kendi dışındaki insanları ötekileştirmek suretiyle, insanları ayrıştırarak dışlıyor, düşman ediyor ve bu şekilde halkın emeğini, iradesini çalıyor. Bunun neticesinde kendisine bir yer ediniyor, bir saltanat ediniyor ve dolayısıyla diğer bütün insanların hakkını hukukunu çiğniyor. Biz böyle bir siyaset anlayışına karşı mücadele edeceğiz. Biz bunun için siyaset yapıyoruz. Biz siyasette insanları ötekileştirmeyi ve dışlamayı uygun görmüyoruz."

HÜDA PAR Bingöl İl Teşkilatı’nda düzenlenen bayramlaşma programına Bingöl’de bulunan İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik de katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden  İttihadul Ulema Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şenlik, tüm başarıların gayretli bir çalışma ve sabrın neticesinde meydana geldiğini söyledi. 

Şenlik, "Bir işte ne kadar samimiyet ve ihlas varsa Allah o kadar bereket veriyor. İnsanlara gitmeniz boşuna değildir. ‘İnsana ancak çalışması vardır’ buyuruyor Cenab-ı Allah. Yani insanlara çalışmalarının karşılığı vardır. Çalışmadan olmaz. Bir neticeye varmak için azim lazımdır. Azim ve kararlılık bir işte başarmanın yarısıdır. Azim ve kararlılığın olmadığı yerde netice yoktur, kaybetme vardır." dedi. (Nihat Kanat-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.