Elektrik Kesintisine Tepki Yürüyüşü

Elektrik Kesintisine Tepki Yürüyüşü

Kar yağışı nedeniyle yüksek gerilim enerji nakil hattını taşıyan bir direğin devrilmesi sonucu Solhan iki gün enerjisiz kaldı.

BİNGÖL - Solhan Karan Bölgesinde yüksek gerilim enerji nakil hattını taşıyan bir elektrik direğinin devrilmesi sonucu halk elektriksiz kaldı. Elektrik kesintisi nedeniyle tepkili olan ilçe halkı karlı yollara rağmen seslerini duyurmak için Bingöl'e yaya yürüme kararı aldı.


Solhan İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı M. Kasım Ermiş, yürüyüş yapan vatandaşları yolda karşılayıp olası don olayına karşı tedbir aldı.

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer veya bir başka yetkilinin görüşmemesi durumunda 60 kilometrelik Bingöl yolunu yürüyeceklerini dile getiren vatandaşlar, AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu görüştü.


Meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı mağdur olduklarını dile getiren halk, her kar yağışından sonra elektrik kesilmesinin bu çağda kabul edilir bir yanının olmayacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandılar, "2 gündür elektriksiz yaşıyoruz. Solhan'da bu sıkıntı her zaman meydana geldiği için bugüne özgü bir çalışmadan ziyade kesin çözüme yönelik bir söz bekliyoruz. Elektrik sıkıntısından dolayı işlerimizden verim alamaz hale geldik, havaların soğuk olmasından dolayı don tehlikesi ile karşı karşıya kaldık. Kaloriferler yanmadığı için soğuk havalardan dolayı birçok vatandaş sıkıntı yaşadı. Birçok kişi sobalı evlerde yaşayan akrabalarına misafir olduğundan dolayı onlara da yük oldular. Elektrikle çalışan cihazlarımızı kullanamaz hale geldik. Birçok cihazda bozulmuş durumdadır. Elektrik olmadığı için iki gündür faturasını yatıramayan vatandaşlar da var. Gecikmeli ödenen faturalarda yaptırım var ancak vatandaşın mağduriyetinin bir karşılığı yoktur. Bugünlük sorunun çözümünün yanı sıra soruna kesin çözüm için yollara düştük."


Sorun Çözüldü
Sorunun yaşanmasından dolayı kendilerinin de sıkıntı yaşadıklarını dile getiren AKSA Bingöl il Müdürü Yusuf Ziya Altuncu, dün meydana gelen sıkıntının çözümü için ekiplerin çalıştığını dile getirip sorunun giderileceğini aktardı.


Sorunun yaşandığı mahalde çalışma koşullarının elverişli olmamasından dolayı Bölgede hizmet veren Kalehan Enerji A.Ş.'den araç desteği aldıklarını söyleyen Altuncu, Kalehan Enerji A.Ş.'nin verdiği destekten dolayı kendilerine de teşekkür ettiğini de ifade etti.


Altuncu, "Elimizden gelen çalışmaları yapıyoruz ancak bu gibi sıkıntılar elimizden olmayan nedenlerden dolayı olduğu için fazla yapacak bir şeyimiz olmuyor. Sulu karın olması iletkenlere yük getirdiği için iletken kopmaları veya direk devrilmeleri gibi olaylar meydana gelebiliyor. Geçmiş yıllarda Solhan ile Karlıova hatları aynıydı diye bir yerdeki kesinti iki ilçeyi de etkileyebiliyordu. İki hattı ayırdıktan sonra bu sorunu yaşamıyoruz ancak kısa sürede etkili olan kar yağışı bugünkü sıkıntıyı meydana getirdi. Bunu da çözeceğiz" dedi.
Hatlar Elden Geçirilecek


Bu sorunların her daim yaşanabileceği ihtimalinin olduğunu dile getiren vatandaşlar, iletken veya direklerin kontrollerinin yapılması ile sorunun aza indirgenebileceğini dile getirdi. Halk, bununla ilgili bir söz talep ettiklerinde ise Altuncu, 2013 yılında Bingöl Ekinyolu Köyü ile Solhan arasında bulunan enerji nakil hattının hepsinin tekrar kontrol edileceğini ve olabilecek sorunları gidereceklerine dair söz verdi.


Vatandaşlardan bir kaçı ilçeye geldiklerinde rahatsızlıklarından dolayı Solhan Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedavi edildiler. Önemli bir sağlık problemi olmayan vatandaşlar ayakta tedavi edilip taburcu edildiler. İlçeye elektrik ise saat 20.15 sularında verildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.